Tweeduizendveertien

2013 is weer voorbij. Dinsdag namen we afscheid van een bewogen jaar. Een jaar met goede en nare dingen. Het jaar waarin ik een baan vond, op vakantie ging naar Lissabon, begon met bootcamp en serieus bezig was met mijn gezondheid. Maar het was ook een jaar met verschillende familieleden in het ziekenhuis en andere familie-aangelegenheden en downs in mijn afvalrace. Dus in sommige opzichten kan 2014 alleen maar beter worden.

Het wordt een jaar waarin ik een fotografiecursus begin, we eindelijk onze reis naar California gaan plannen en uitvoeren en ik mijn streefgewicht ga behalen. Natuurlijk heb ik goede voornemens, maar eigenlijk ben ik tegen. Waarom willen we ons leven veranderen als het 1 januari is? Wat de meesten toch niet lang volhouden? Als je iets anders wilt doe het dan meteen en wacht niet tot een bepaalde dag of datum. En als je niet volledig ergens achter staat en gemotiveerd bent, gaat het niet lukken. Bovendien moet je altijd iets doen of veranderen voor jezelf, voor een ander werkt niet.

Maar om nu te zeggen dat ik geen goede voornemens heb is ook een leugen. Die voornemens heb ik wel, maar die gelden eigenlijk het hele jaar door. De welbekende gezonder leven, meer bewegen, vroeger opstaan en meer bloggen blijven terug komen. ‘Dit jaar doe ik het écht’, laat ik maar achterwegen. Je komt gewoon in je leven op een punt dat je denkt: ‘nee, dit wil ik helemaal niet’. Ik ben twee weken geleden 26 geworden en ik ben steeds meer bezig met de toekomst. Huisje, boompje, beestje. Carrière. So, here we go again.

Maar bovenal wil ik genieten van het leven, van mijn vriend, mijn vriendinnen, mijn familie. Doen wat je gelukkig maakt. Carpe diem!

4 thoughts on “Tweeduizendveertien

  1. Marieke

    Ik wens je een heel mooi 2014! Ps en meer bloggen is ook een goed voornemen, leuk om te lezen :) xx je nicht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *