Scriptie-blues

Het is bijna zover, vrijdag lever ik mijn masterscriptie in, de definitieve versie. En naar dat moment toe heb ik steeds nog wel wat dingen te doen. En man wat zal ik blij zijn als ik helemaal tevreden ben en hem in kan leveren. Het zal allemaal wel goed komen, daar niet van, maar over de dagen heen heb ik momenten van complete angst en momenten van “het komt allemaal wel goed”. Het is een beetje lastig uitleggen. Mijn conceptversie was vrij goed. Hier en daar een opmerking en een hoofdstuk herschreven in een andere structuur. Maar daarnaast, niet veel negatieve feedback gekregen. Dus waar maak ik me dan zo druk om?

Het is de angst dat mijn scriptiebegeleider misschien niet streng genoeg is? Wat als mijn tweede lezer het nou vreselijk slecht vindt? Bang dat mijn scriptiebegeleider te soft is geweest tijdens de verschillende afspraken die we hebben gehad voor het bespreken van hoofdstukken. Maar aan de andere kant probeer ik mezelf op te peppen door te denken dat dat wel niet zal. Hij zal toch niet voor niets door de VU aangenomen zijn? Misschien is het wel al vrij goed en lijkt hij daarom zo ‘niet-streng’.

Het zal wel gezond zijn deze angst, spanningen, nervositeit en stress. Vrijdag ga ik wel halen. Dat is het probleem helemaal niet, gelukkig. Morgen, donderdag en vrijdag werk ik dan maar op de VU. Dat werkt bij mij toch het beste. Beter dan thuis werken. Dat lukte me de afgelopen tijd wel al beter, maar niets gaat boven een muf en ongezellig computerlokaal van 10:00 tot 17:00 uur. Het zal toch allemaal wel goed komen hè?

One thought on “Scriptie-blues

  1. Oscar

    Ieder jaar zijn er duizenden studenten die worstelen met hun scriptie. Velen krijgen te weinig begeleiding, terwijl de eisen alsmaar toenemen. Voor die studenten is er http://www.scriptium.nl, een scriptieservice waarbij je je scriptie zowel op inhoud als op taal kunt laten nakijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *