photography tag

A walk down Instagram lane

De Instagram-tag van Daniëlle staat al een paar maanden in mijn lijstje van blog-ideëen. Nu is het toch tijd om deze eindelijk eens te plaatsen. Deze razend populaire tag past heel goed bij mij. Foto’s maken is een grote hobby, maar ik ben ook Instagram-fan. Zoals de meesten heb ook ik een telefoon-ritueel. Hier bedoel ik mee de apps die ik dagelijk in een bepaalde volgorde af ga: Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest. Voor de Instagram hype was ik al meer bezig met foto’s, zo vond ik op Facebook de statussen met foto’s als interessanter dan de gewone lappen tekst.

Wat is je allerlaatst geplaatste foto op Instagram?
Dat was vandaag nog, ik was – zoals zo vaak – bezig met mijn lay-out. Niet hele grote verandering, maar andere achtergrond en andere kleuren. Ik ben voor nu weer even tevreden 😉 Ik maakte een foto, verandere een beetje de helderheid, maar geen groot ‘gefotoshop, en plaatste hem online met de belofte om vanavond weer te gaan bloggen.

instagram 1

Wat is de allereerste foto die je plaatste op Instagram? #TBT
Dat was drie jaar geleden, ik plaatste een foto van een lekker theetje in de sprinter op weg naar de VU (Vrije Universiteit in Amsterdam) waar ik de master Journalistiek studeerde.

instagram 2

Wat is je allerleukste foto op Instagram waar je zelf op staat?
Ik ben niet snel tevreden met een foto van mezelf. Natuurlijk post ik wel sefies, maar ik ben er niet altijd even blij mee, Ik kies deze foto, gemaakt door mijn vriend in tijdens onze roadtrip door Amerika. Ik vind dit een leuke foto van mezelf om hoe ik er zelf uit zie, maar ook met de camera om mijn nek, wat voor deze vakantie heel typerend was en natuurlijk voor de omgeving. Prachtig was het daar.

instagram 3

Van welke Instagramfoto krijg jij ter plekke heimwee?
Dat is wederom een foto van onze prachtige reis. Ik postte een collage van foto’s nadat we een – voor mij – pittige wandeling hadden gemaakt door de prachtige Bryce Canyon.

instagram 4

Wat is het állerlekkerste gerecht dat je in 2014 op Instagram hebt gezet?
Hiervoor hoefde ik niet eens mijn Instagram af te zoeken. Begin van het jaar bestelde ik voor de eerste keer een Hello Fresh box, daar heb ik heerlijke gerechten mee gemaakt, maar de courgette-aardappel soep was echt verrukkelijk. Die heb ik intussen al nog een keer gemaakt, en dat vast vast niet de laatste keer.

instagram 5

Welke foto kreeg in 2014 de meeste likes?
Had hier nog niet eerder naar gekeken, maar is niet verrassend dat dit de heimwee-foto is. Ik kan niet vaak genoeg zeggen en benadrukken dat Amerika echt waanzinnig gaaf was, de cultuur, de natuur, alles.

Wat is de allerleukste foto die je in 2014 maakte van een (huis)dier?
Ik dacht dat ik geen foto’s van een (huis)dier zou hebben gemaakt, maar afgelopen mei hadden we de kat van mijn schoonzusje te logeren. Sem. Een schat van een beestje, waar ik heerlijk mee heb gekroeld. Zelf hebben we geen huisdieren en ik mis het niet. Maar het was wel gezellig in huis met zo’n beestje.

instagram 6

Welke fotobewerkingsapps (of Instagramfilter) gebruikte jij het meest?
Andere apps gebruik ik eigenlijk niet. Over het algemeen vind ik lichte en heldere foto’s het moois dus dat bewerk ik wel een beetje. Welke filter dat precies is weet ik niet. Nu je met Instagram ook zelf kunt bewerken, gebruik ik de standaard filters eigenlijk amper nog.

Wat is jouw meest gebruikte hashtag op Instagram (top 3)?
Ik ben niet zo van de hashtags. Nu ben ik wel pas begonnen met hardlopen. Hierover blog ik later nog. Ik ben met de Evy lessen begonnen en bij deze foto’s die ik plaatste heb ik wel de #starttorun hashtag gebruikt.

instagram 7

Hopelijk hebben jullie genoten van mijn Instagram foto’s. Ik vond het erg leuk om de lijst in te vullen en door mijn Instagram foto’s te scrollen.

1 thought on “A walk down Instagram lane”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *