movies tag

Let’s talk about movies

Bij VersusA zag ik de movietag voorbij komen. Als echte movie- en serie addict kon ik deze niet voorbij laten gaan. Ondanks de onmogelijke vragen, is het me gelukt om overal een antwoord op te geven. Ik heb misschien bij sommige wel iets te lang uitgeweid, dus zet je schrap voor een grote lap tekst. Lang leve beeld om het minder te doen lijken dan het is…

The-Barbarian-Sublimation

Wat was de eerste film die je in de bioscoop zag en wat herinner je je van dat bezoek?
Oef dat weet ik echt niet meer. Dat is vast een Disney-klassieker geweest. Wel kan ik me herinneren dat ik als 8 of 9 jarige met mijn grote nicht in de bioscoop naar Lang Leve de Koningin ging. Ik was daarna helemaal gek van schaken. Met mijn vader schaken, met opa schaken, op school schaken. Ik kan me nog herinneren dat je lessen/cursus kon volgen, 1 keer in de week na schooltijd. Geweldig die film. Het is wel erg lang geleden dat ik die heb gezien. Misschien wel weer eens tijd om hem uit het stof te halen.

99636

Zijn er films waar je sterke herinneringen aan hebt die niet met de film hebben te maken?
Hier heb ik echt lang over na moeten denken en uiteindelijk moeten concluderen: nee. Maar als ik er dan toch een moet kiezen zou ik zeggen het laatste deel van de Twilight Saga: Breaking Down Part 2. Ik ging hier met mijn zusje heen met girls night. Dat had toch wel al een hint moeten zijn. Maar zodra Jacob of Edward in beeld kwamen begon de hele zaal te gillen. Heel irritant. Gelukkig is Twilight een echte meidenfilm, anders had ik me er veel meer aan geërgerd.

Welke films hadden een grote impact op je en veranderde een (klein) deel van je kijk op het leven?
Ik denk sowieso films over de Tweede Wereldoorlog. Je leert erover op school, en leest in boeken, maar het echt zien is anders. Ik kan me ook niet voorstellen hoe het moet zijn geweest voor onze opa’s en oma’s die de oorlog daadwerkelijk hebben meegemaakt. Verder weet ik nog dat ik recent heel erg onder de indruk was van American Sniper. De andere kant van het verhaal. Het geeft je toch een beter beeld van de situatie toen.

MV5BNTg2NDg3Njg2OF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDU1NDM2MzE@._V1__SX1089_SY687_

Nog een historistische film die toch een beter beeld geeft van toen vond ik 12 Years a Slave. Geschiedenisfilms daar gelaten, vond ik recent ook You’re Not You een hele mooie film. Als je het zelf niet mee maakt besef je denk ik niet hoe zwaar het is voor de zieke, maar ook voor zijn of haar familie en vrienden.

Heb je troost films die je vaak kijkt als je in een bepaalde mood bent?
Niet echt. Je ziet het in films en series: vrouwen die liefdesverdriet hebben een romantische komedie gaan kijken. Ik heb het nooit begrepen. Chocolade? Ja. Daar troost je jezelf mee. Maar een romantische film, waarin de hoofdpersonen elkaar altijd wel vinden? Waarom zou je jezelf daarmee kwellen? Kijk dan de stomste komedie, die je aan het lachen maakt, dan een film waar de tranen van over je wangen vloeien. Alsof je nog niet verdrietig genoeg was. Maar ik heb niet een film die ik graag kijk als ik verdrietig ben.

Als er een film over je leven zou worden gemaakt, wat voor soort film zou het zijn en wie moet jou spelen?
Poe, ik heb niet echt een heel boeiend leven. Tenminste nog niet. Dus ik kan me niet voorstellen dat iemand ooit mijn leven zou willen verfilmen. Maar, laat mij dan spelen door Jennifer Lawrence. Niet omdat ik op haar lijk. Maar zij is zo ontzettend cool en in haar bescheidenheid en droge humor kan ik me wel vinden. Bovendien zijn we beide blond. Ik kan de YouTube filmpjes wel blijven kijken – die zou je moeten kijken als je verdrietig bent! – ze is zo grappig. Type gewoon Jennifer Lawrence in op YouTube en voila!


Maar wat voor soort film het dan zou moeten zijn weet ik niet. Ik hoop een romantische komedie. Succesvolle carrière, man, kids, mooi huis. Ze leefden nog lang en gelukkig. Een sprookje dus. Maar nogmaals, ik denk niet dat mijn leven boeiend genoeg is voor een film. Aan de andere kant is elke film met Jennifer Lawrence het waard om een bezoekje aan de bioscoop te brengen.

Welke bestaande film past het beste bij je?
Dit vind ik echt de moeilijkste vraag denk, hij bleef ook als laatste open staan. En na al die vragen te hebben beantwoord en wat meer stil gestaan bij een hoop films, schiet me nog steeds niets te binnen. Niets. Nada. Noppes.

Als je wist dat je morgen dood zou gaan, welke film zou je als laatste willen zien?
Ik ben helemaal verliefd geworden op The Hunger Games. Mijn liefde voor Jennifer Lawrence kwam daarna pas. Dus ik kan toch niet dood gaan zonder het laatste deel te hebben gezien. Ja ik weet het zeker, van alle prachtige, mooie, goede films, zou ik kiezen voor Mockingjay Part 2. De trailer is al uit, ik kan absoluut niet wachten!

Als je in de filmindustrie zou werken, wat zou je doen en waarom? 
Een carrière in de filmwereld is nooit een droom geweest. Acteren en zingen is niets voor mij. Waarschijnlijk dan een functie achter de schermen. Het lijkt me heel leuk om hairstylist te zijn, heb het altijd leuk gevonden om met haar bezig te zijn. Sterker nog: als kind wilde ik graag kapster worden. Ik doe op korfbalkamp ook vaak de haren van de meiden invlechten en kan het ook bij mijzelf. Maar of ik dat goed genoeg zou kunnen? Anders misschien een schrijfbaan. Schrijven is toch mijn ding, dus misschien zou ik wel een filmscript kunnen schrijven of finetunen.

Wat is je favoriete film relatie en waarom?
Dit vind ik een moeilijke vraag. Als het over series zou gaan, want daar ben ik nog veel meer aan verslaafd, had ik het wel geweten. Maar voor films… Ik zal dan toch, heel cliché, kiezen voor Allie en Noah, Rachel McAdams en Ryan Gossling in The Notebook. Tieners worden verliefd, maar haar ouders houden het tegen. Dan komen ze elkaar jaren later weer terug, terwijl zij op het punt staat een ‘geaccepteerde’ man te trouwen. En dan vinden ze elkaar weer helemaal terug. Zwijmel, zwijmel. Bovendien vind ik de verhaallijn van oude Allie en Noah haast nog prachtiger. Want hoe zwaar moet het zijn om elke keer weer jouw geliefde te zien, maar dat hij/zij jou niet herkent. En toch blijft hij naar haar toe gaan, dat zij hun liefdesverhaal even herinnert, al is het maar een kort moment, is het waard. Prachtig toch?
Maar toegegeven, samen met mijn liefde voor The Hunger Games ben ik ook een fan van het Patniss (Katniss & Peeta) liefdesverhaal. Hoe zij in het begin haar gevoelens zo sterk lijkt te verbergen en hij overduidelijk van moment 1 al gek op haar is. Aan het einde van deel 1 had ik zo met hem te doen toen ze tegen hem zei: “We try to forget”. En waar misschien heel veel voor Gale waren, ik niet. We zullen zien met wie ze eindigt in het laatste deel. Hoewel ik het al weet hoor, ik heb de boeken gelezen.
Oh en vergeet vooral Hazel en Gus uit The Fault in Our Stars niet. Ik vond de chemie tussen Shailene Woodley en Ansel Elgort super. Hoewel het wel even vreemd was om ze zo samen te zien nadat ze in Divergent broer en zus speelden. Maar ook een heerlijke romantische film.

MV5BMTU2NDcwODIwMl5BMl5BanBnXkFtZTgwOTQ0MTk5MDE@._V1__SX1303_SY601_

Als je een film moest kiezen om samen met je geliefde te kijken, welke zou dat dan zijn?
Dan kiezen we iets dat we samen leuk vinden. Zo zijn we de laatste keer samen naar Furious Seven geweest. Een goede film met een mooi einde ter nagedachtenis van Paul Walker. Actiefilms houden we beide wel van. Hij is ook wel van de slechte, droge en stomme humor. Maar daar kijkt hij maar met iemand anders naar. Romantische komedies kijken we ook heus wel eens op de bank samen, maar hij vindt dat minder leuk en ik zit dan maar naast hem te huilen. Nee hoor, gewoon een goede actiefilm.

Hoe is de liefde voor film begonnen en hoe is het gegroeid?
Oef, dat weet ik echt niet meer. Vanaf kind af aan altijd film gekeken, dat natuurlijk begon met Disneyfilms. We hebben ze bijna allemaal op video. Ooit maar eens over laten zetten naar DVD, wel leuk voor later. Later gingen we naar de videotheek eens in de zoveel tijd om een zooitje video’s te huren, dat werden later dvd’s. Zo’n 2 jaar geleden heb ik een Pathe Unlimited pas aangeschaft, onbeperkt naar de film voor een vast bedrag per maand. Ideaal. Ik moet toegeven, soms zijn er maanden dat ik heel weinig ga en soms vrij vaak. Maar het ligt maar net aan je tijd en of er leuke films draaien. Maar ja, ik vind het heerlijk om voor een film te gaan zitten. En dan vind ik heel veel leuk: romantiek, komedie (maar dan niet die droge, stomme humor zoals Dumb & Dumber hoor), thriller en actie. Ik ben ook een tijd echt een horror fan geweest en met de tijd vind ik dat nog steeds leuk. Maar dan liever thuis op de bank dan in de bioscoop.

Als je een karakter uit een film kon kiezen als je echtgenoot, wie zou het zijn en waarom?
Allereerst wil ik zeggen dat ik voor geen goud mijn man zou willen inruilen voor wie dan ook. Dat gezegd hebbende, denk ik dat ik heel cliché zou kiezen voor Noah uit The Notebook. Welke vrouw droomt er nu niet van een romantische vent, die voor een date in een reuzenrad klimt, dansen midden op straat, een man die je elke dag schrijft en vecht voor jullie relatie. En laten we niet vergeten, een man die bij je blijft als je hem zelfs niet meer herinnert. Zeg nu zelf, wie zou daar nee tegen zeggen. Maar nogmaals, ik zou mijn liefde voor geen goud inwisselen. Ook niet voor Ryan Gossling.

MV5BMTU4OTcyNzYwNV5BMl5BanBnXkFtZTcwMTYxMTg0NA@@._V1__SX1089_SY687_

Hoe heeft de liefde voor film je veranderd in een film blogger?
Ik ben geen film blogger, maar dat neemt niet weg dat ik het wel leuk vind om af een toe een blog te typen over een film die ik gezien heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *