Mijn liefde voor Katniss Everdeen

The Hunger Games. Iedereen heeft het erover. Ik kan de films wel honderd keer kijken en de boeken steeds weer lezen. Ik ben verliefd. Het was liefde op het eerste gezicht. Vandaag vertel ik ons liefdesverhaal. Maar pas op: spoileralert…

HG2

Twee jaar geleden sleurde ik mijn beste vriendin mee naar The Hunger Games. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Geen idee dat het verfilmd was van een boekenserie. Dat het überhaupt onderdeel was van een trilogie. Maar ik hoorde goede verhalen en was nieuwsgierig. Hierna was ik verkocht.

Ik deed research en kwam er dus achter dat dit krachtige verhaal een verfilming was van de boeken van Suzanne Collins. Dus kocht ik een paar dagen later het boek. En ik downloadde ook de slechte ‘gefilmd in de bioscoop’ versie. Die keek ik te vaak. Ik was geobsedeerd en verliefd. Het boek had ik overigens binnen twee dagen uit, het grote voordeel van elke dag treinen. Boek twee en drie volgden vrij snel en binnen een mum van tijd was ik door de boeken heen. Het was een jaar wachten op de volgende film en dan weer een jaar op deel drie. Ik werd niet alleen verliefd op het verhaal, maar vooral op Katniss. Ik wilde er ook zo uit zien, dus het duurde niet lang voor ik mijn haar ook zo vlechtte.

En toen kwamen daarna de films. Ook deel twee heb ik meerdere keren gezien, maar niet zo vaak als deel 1. Dinsdag 18 november ging ik met dezelfde vriendin naar de marathon. Blij als een klein kind in een snoepwinkel. Ik had me er op verheugd, nog niet zo erg dat ik er niet van kan slapen de nacht ervoor, maar ik kon niet wachten. Van 18.00 tot 02.00 uur zaten we in de Pathé. Om 00.00 uur werd eindelijk de langverwachte film getoond. Nummer drie. Boek drie, deel één.

HG1

En ik vond hem weer geweldig. Het was iets heel anders. Een film zonder de Spelen. Waarin Katniss, tegen haar zin in, het symbool is van de rebellen. Waarin zij eigenlijk alles doet om haar geliefden te beschermen. Wat zij altijd heeft willen doen. Haar liefde voor Peeta vind ik prachtig. Hun liefde was ‘nep’, maar ze heeft wel echte gevoelens voor hem. Dat zag ik al na deel één. Niets team-Gale. Peeta! Ik weet natuurlijk al met wie ze eindigt en ik zal niet spoileren voor wie dit nog een verrassing is. Maar ik ben een echte Peeta-fan. Niet dat Gale niet prachtig is. Of een échte held. Maar Katniss moet gewoon met Peeta eindigen. Punt.

HG3

Peeta. Wat een film-einde. Wat een plottwist. Ik had de boeken al gelezen dus ik wist wat er ging gebeuren, maar toch ben je semi-verrast. Mooi gedaan ook, hoe je goed kon zien hoe Peeta langzaam maar zeker achteruit ging in het Capitol.

HG4

Ik denk dat ik mijn punt wel heb gemaakt. I love, love, love The Hunger Games. Ik kan dan ook niet wachten op de laatste film. Nog maar elf maanden geduld…

~ Foto’s zijn afkomstig van IMDb ~

2 thoughts on “Mijn liefde voor Katniss Everdeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *