Mijn grote liefde: de macrolens

Meestal als mensen je vragen wat je voor je verjaardag wil, weet je niets. Want we hebben toch alles al? Maar dit is al het tweede jaar dat ik zelfverzekerd wel weet wat ik wil. Vorig jaar wilde ik een spiegelreflexcamera en na een hoop geldverzameling kon ik hem kopen :) En nu dit jaar was ik vastbesloten, ik wilde graag een macro lens. Dus als men vroeg wat ik voor mijn verjaardag wilde, was de boodschap duidelijk: geld of een cadeubon van de Foka store. De Foka-store is een camerawinkel in Rotterdam, waar ik vorig jaar mijn camera heb gekocht en voor mijn afstuderen al bonnen van had gehad.

Aan het eind van mijn verjaardag had ik vierhonderdtwintig euro aan bonnen en geld verzameld. En kon ik dus gistermiddag op pad naar Foka. Ik was zo blij met mijn, eigenlijk veel te dure, maar waanzinnig gave macrolens. En dat ben ik nog steeds. Gistermiddag heb ik hem al even uitgetest op de kerststukjes, kerstballen en bloemetjes thuis. Maar ik neem hem snel mee naar het bos.

Op de automatische stand zag ik al een wereld van verschil met mijn standaardlens.  Een mooi scherp object, met heldere kleuren en een mooie wazige achtergrond. Fantastisch. En ik kan niet wachten om ermee te gaan experimenteren, erachter komen wat ik er allemaal mee kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *