Klaar voor een nieuwe uitdaging

Waar ik bang voor was is dan nu gebeurd. Vrijdagmorgen hoorde ik van mijn chef dat hij slecht nieuws had. Ik wist al wat hij ging zeggen. Ik zou geen vast contract krijgen. Dat betekent dat ik per 1 januari zonder werk zit.

Uitdaging Loesje

Hoewel zonder baan zitten vervelend is, ben ik vooral teleurgesteld dat ik Dichtbij moet verlaten. Ik had, correctie heb, het daar erg naar mijn zin. Ik doe ervaring op met print en online. Heb leuke collega’s. Maak steeds meer verhalen, in palats van alleen persberichten te redigeren. En nu moet ik gedwongen afscheid nemen. Vanwege de reorganisatie binnen TMG is besloten mij geen vast contract te geven. In oktober kreeg ik mijn laatste verlenging voor slechts tweeëneenhalve maand, ook vanwege de reorganisatie. Dus moest ik nu een vast contract krijgen en natuurlijk hoopte ik op goed nieuws, maar ergens had ik het misschien wel verwacht.

Maandag 22 december maak ik mijn laatste krant en neem ik afscheid van de redactie in Rotterdam. Ik baal, natuurlijk, en ga iedereen missen. Maar dit maakt wel ruimte vrij voor een nieuwe uitdaging. Meer ervaring opdoen, iets anders proberen, mijn capaciteiten en interesses verder verkennen. Dus de zoektocht naar een nieuwe baan is begonnen. Ik heb inmiddels al twee sollicitaties eruit gestuurd en ik ga er gewoon voor.

Na mijn studie heb ik maanden lang gesolliciteerd zonder daar ook maar één gesprek uit te slepen. Totdat ik bij Dichtbij vrijwillig mocht komen werken om zo ervaring op te doen, waar ik mijn baan aan over heb gehouden. Connecties is alles. Maar ik hoop dat met die twee werkervaring ik meer kans maak. Daarnaast ben ik enthousiast en leergierig, dus het komt vast goed. Maar tips en ideeën zijn altijd welkom.

Ik ga er vanuit dat ik per 1 januari een nieuwe uitdaging heb gevonden. Fingers crossed.

4 thoughts on “Klaar voor een nieuwe uitdaging

 1. Fiep

  Hoi lieffie,
  Nou, de hele maand veel te doen. Werken, solliciteren en nog een verjaardag en de feestdagen.
  Maar……… ik heb er alle vertrouwen in.

 2. lottie kamps

  Hallo mijn kind,

  Ik heb er alle vertrouwen in, er komt vast iets moois op je pad.
  Weer mooi geschreven trouwens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *