Job hunt

Het is september, normaal gesproken zou voor mij een nieuw studiejaar aanbreken, maar ik ben geen student meer. Ik mag na zes jaar niet meer gratis reizen of met korting. Ik ben student af. Ik ben afgestudeerd en het werkende leven ligt op mij te wachten. De eerste stap die ik zette als werkloze, was mij inschrijven bij Kamer van Koophandel. Vervolgens zou ik internet af gaan struinen, solliciteren, brieven schrijven en gewoon naar allerlei mediaorganisaties sturen. Het belangrijkste was: solliciteren. En dat was alweer vier weken geleden en momenteel sta ik nog steeds op dezelfde plek.

Dus bedacht ik me deze week dat ik toch maar actie moest gaan ondernemen. Dus ik schreef deze week brieven voor open sollicitaties naar het AD, de Havenloods, het Postiljon en het NRC. Natuurlijk ben ik wel reëel en weet ik dat ik met die waanzinnige lijst van werkervaring, not, nooit aangenomen zal worden. Laat staan dat ze überhaupt vacatures hebben. Maar niet geschoten is altijd mis, en toch altijd maar proberen. Verder heb ik deze week online gezocht en ik kan je zeggen het is een regelrecht ramp. Want bij de paar vacatures, en dat zijn er niet veel, die open staan wordt er werkervaring van minimaal drie tot vijf jaar geëist. En dat wordt lastig na zes jaar studeren, met slechts één stage van drie maanden. En natuurlijk heb ik in de tussentijd wel iets meer gedaan, maar drie jaar werkervaring heb ik dus duidelijk niet.

Tot ik gisteren een waanzinnig leuke vacature tegen kwam, waarbij ik meteen het gevoel had dat die op mijn lijf geschreven is. Dus heb ik vanmorgen meteen gesolliciteerd. Nu wil ik er niet teveel van weggeven, maar het lijkt me een super leuke baan waarbij ik schrijven, onderwijs en wiskunde kan combineren. Want voor degene die dat niet weten heb ik zes jaar lang wiskunde bijles met heel veel plezier gegeven, en dat wil ik weer proberen op te pikken. Afgelopen jaar is dat er een beetje bij ingeschoten in verband met de drukte van het afstuderen. Maar voor mij is dit voor nu de ideale baan. Dus hopen dat het wat wordt! I’ll keep my fingers crossed.

3 thoughts on “Job hunt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *