I’m on a low carb diet

Er zijn vijf maanden voorbij en met keihard mijn best doen met gezond eten en veel sporten ben ik pas zo’n zes kilo kwijt. Dat is nogal frustrerend. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik wel al wat resultaat heb geboekt. Zo ben ik wel al aardig wat vetpercentage kwijt. Maar de kilo’s gaan wat langzaam. Nu is het niet goed om veel in één keer af te vallen, maar een kilo per maand, 2 a 3 ons per week, is wel erg weinig.

Na de vakantie was ik gelukkig niet aangekomen. Ik was hetzelfde gebleven. Met alles. Er was niets af, maar gelukkig ook niets bij. De diëtiste heeft me op een koolhydraat-beperkt dieet gezet. Je moet niet te veel afvallen per week, maar dit was wel erg weinig. Ze zegt dat het vaker voorkomt bij obesitas-patiënten – dit klinkt wat hard, maar is wel wat ik ben – dat afvallen langzaam gaat. Koolhydraatbeperkt is dan vaak de oplossing. Dus voor mij 8 weken lang geen brood meer.

Het is niet zo dat ik helemaal geen koolhydraten meer mag, maar veel minder. Dat betekent dat ik als lunch crackers eet in plaats van brood met een gevulde salade erbij. En ‘s avonds betekent dit weinig aardappelen, pasta of rijst. Ik was er even bang voor. Niet voor het avondeten, maar wel de lunch. Ik ben namelijk een vreselijke brood eter, heerlijk vind ik dat. Maar ik was al vrij snel gewend en nu is mijn honger al veel minder geworden.

Volgende week moet ik weer terug en wegen, ik ga er vanuit dat ik dan wel wat kilo’s kwijt moet zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *