Het koffietijd avontuur

Dinsdag 15 januari 2013 was dé dag. Spannend om verschillende redenen. Maar wel op een leuke manier. Dé dag van een lange autorit, van winnen, maar vooral de dag van Koffietijd en hele lieve mensen.

Maandagmiddag was ik aan het werk bij Dichtbij en werd ik gebeld door een nummer dat mijn telefoon niet herkende. Dat bleek mijn tante te zijn. Giechelend en lachend vertelde ze mij dat ze door Koffietijd (!) was uitgenodigd om mee te doen aan een spel. Sinds ze zonder werk zit kijkt ze regelmatig Koffietijd, er was een nieuw spel waar kijkers aan mee konden doen. Je kon je daarvoor opgeven en dat had ze dan ook gedaan. Hoewel ze natuurlijk niet verwachtte dat ze zo snel al gebeld zou worden. Anyway, ze nodigden haar uit om in de uitzending te komen de volgende dag en het spel te spelen, waar ze een echte Postcode Loterij fiets mee kon winnen. Leuk toch? Zeker. Dubbel leuk omdat ik mee mocht! Super cool om eens te zien hoe dat in zijn werk gaat, hoe alles achter de schermen verloopt en natuurlijk ook gewoon een gezellig dagje uit.

We wisten toen nog niet dat dat gezellige dagje uit voornamelijk zou betekenen dat we het grootste gedeelte van die dag in de auto zouden zitten. Dinsdag 15 januari 2013 was de dag van Koffietijd. Maar ook de dag waarop een heftige ochtendspits werd voorspeld vanwege de sneeuw. En dat hebben we geweten. Uiteraard gingen we wel op tijd van huis, die spits hadden we wel een beetje rekening mee gehouden. Maar dat we drie uur zouden doen over Rotterdam-Eemnes hadden we niet ingecalculeerd. Gelukkig waren we nog net op tijd, kwart voor tien kwamen we aan bij de villa.

Mijn tante moest even snel door de visagie en toen moesten we ‘beneden’ met alle andere gasten wachten tot ze aan de beurt was. Helaas mocht ik er tijdens haar moment niet bij zijn. Ik moest beneden blijven. Ik kon natuurlijk wel meekijken op de televisie, maar ik mocht niet mee in de studio. Na afloop van de uitzending kon dat wel, maar niet tijdens. Mijn tante was meester, ze had echt alles goed. En ik stond daar maar te juichen voor dat beeldscherm. Dus ze won de fiets! Super leuk, maar eerlijk gezegd was de ervaring alleen al al heel leuk. En het moet ook even gezegd worden dat de mensen daar allemaal stuk voor stuk waanzinnig aardig waren. En Quinty is ook echt een top wijf. Presentatrices en tv-mensen kunnen op tv heel aardig lijken, maar kunnen in het echt totaal anders zijn. Quinty niet. Echt een top mens.

Na afloop gingen we nog even op de foto met Quinty Trustfull en Caspar Bürgi.

One thought on “Het koffietijd avontuur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *