Genieten bij Thermen Holiday in Schiedam

Een paar weken geleden mocht ik voor mij werk (Dichtbij) met een collega kennis maken met het vernieuwde Thermen Holiday in Schiedam. Dat is dan het voordeel van de commerciële kant dat ook mijn werk hoort. Ik ben absoluut geen verkoper, nee ik ben een journalist en je hoort me dan ook vaak genoeg klagen over adverteerders, eisen en commerciële artikelen. Dat is niet mijn cup of tea. Maar dit was dan wel weer genieten!

Rond 11:00 uur arriveerde ik in het wellnesscentrum aan de Prinses Beatrixlaan. Bij de receptie kreeg ik een bandje, een badjas en een handdoek. Het bandje kan onder andere gebruikt worden voor het kluisje en eten en drinken in het restaurant. Zodoende heb je behalve een handdoek, slippers en badjas helemaal niets nodig. Wellicht een flesje water.

Kluisjes
De kluisjes gaan open met het bandje en weer dicht. Dus geen gedoe met sleutels of wachtwoorden onthouden. En als je je kluisnummer bent vergeten, haal je gewoon je bandje langs een apparaat dat je vertelt welk nummer van jou is. Maar dan moet je je bandje dus niet kwijt raken.

Binnen
Na het omkleden liep ik richting de sauna’s. Na de kleedkamers loop je zo langs de bubbel- en kruidenbaden naar het grote zwembad. Langs het zwembad lagen ligbaden. Ik besloot eerst maar eens een rondje te lopen. Er was een dompelbad met zeer koud water, moet heel goed zijn na een hete sauna, maar is niets voor mij. Een warm voetenbad daarentegen is heerlijk. Verder waren er in het binnen gedeelte een aantal sauna’s, waaronder het Turks stoombad en de ruimte voor de Hamam behandelingen. Hiernaast waren de douches te vinden en scrubzout. Ik begon met het voetenbad, daarna het stoombad en het zwembad. Ik heb absoluut geen idee wat de juiste volgorde is, als je maar geniet toch? En dat heb ik zeker gedaan. Om 13:00 uur zou ik een gezichtsbehandeling hebben, samen met mijn collega die later kwam, dus besloot ik rond 12.00 uur te gaan lunchen. Dan had ik na de gezichtsbehandeling tijd om buiten te doen.

Het restaurant was tamelijk leeg, wat het moeilijk maakte om een keuze te maken voor een tafeltje. Het duurde in eerste instantie wat lang voor mijn bestelling werd opgenomen en ik was zenuwachtig de tijd in de gaten aan het houden. Ik wilde natuurlijk niet te laat komen bij de behandeling. Maar nadat ik eenmaal besteld had was het eten er vrij snel. Eten en drinken wordt dan gewoon op je bandje gescand, zodat je bij uitchecken alles in één keer kan betalen. Daarna liep ik op mijn gemak naar boven, daar werden de behandelingen gedaan. Bijzonder vond ik het gedeelte met de boeken en tijdschriften. Ik ben al wel eens bij sauna’s geweest, maar dit had ik nog nooit gezien. Thermen Holiday heeft een samenwerkingsovereenkomst met de Bibliotheek Schiedam. Daar kun je in alle rust lekker zitten en lezen. Hier had ik deze dag echter geen tijd voor.

Gezichtsbehandeling
De gezichtsbehandeling was werkelijk waar heerlijk. Ik ga al wel eens naar de schoonheidsspecialiste, dus ik had een beetje een idee wat ik kon verwachten, en ik werd niet teleurgesteld. Nu weet ik niet eens meer wat ze precies gedaan heeft en in welke volgorde, maar reinigen, masker en massage was heerlijk. Mijn gezicht voelde na afloop lekker zacht. En ook een vriendelijke schoonheidsspecialiste.

Buiten
Na de behandeling besloot ik het buiten gedeelte te ervaren, terwijl mijn collega lekker ging lunchen. Buiten is altijd meer mijn ding. Ik heb genoten van het warme zwembad, het bubbelbad en vooral de infrarood sauna, een persoonlijke favoriet. Maar er waren meerdere sauna’s te vinden buiten. Als ik meer tijd had gehad, had ik die zeker ook geprobeerd. Maar het was alweer tijd voor de tweede behandeling: een wellnessmassage.

Massage
Het is ongeveer 15:00 uur en we krijgen een heerlijke wellnessmassage, want dus eigenlijk een mix is van klassiek, sport en hot stone. Dit was voor mij de eerste keer en wat heb ik hiervan genoten. De hot stone was, zoals de naam het al zegt, heet, maar goed te doen en zorgde voor een heerlijke tinteling in je lichaam. Na een uur was het helaas alweer klaar en moest ik aanstalten maken om te vertrekken. Het is vooral jammer dat ik geen opgietingen heb kunnen doen, Löyly. Maar daar was helaas geen tijd voor.

Douches
Het enige nadeel aan de kleedkamers vond ik het gebrek aan een douche. Ik liep terug om te douchen en me aan te kleden, maar moest toen weer terug naar het sauna-gedeelte omdat de douches daar waren. Maar ik douchte me, ging terug naar de kleedkamers, kleedde me aan en checkte uit.

Het was een heerlijke dag, waarin iedereen uitermate vriendelijk was en ik genoten heb van alle mogelijkheden die Thermen Holiday te bieden heeft.

~ Foto’s zijn afkomstig van www.thermenholiday.nl. ~

One thought on “Genieten bij Thermen Holiday in Schiedam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *