First impressions

De eerste indruk is de belangrijkste. En voor een freelancer in het bijzonder geldt dat dubbel en dwars. Zij moeten zelf op zoek naar werk en het is dan belangrijk als een potentiële werkgever op een later moment nog aan je denkt. Een visitekaartje kan daar een rol in spelen.

You can’t make a first impression twice.

Maar hoe moet zo’n visitekaartje er dan uit zien? Hij moet krachtig en helder zijn, iets zeggen over jou en jouw werk. Wat heeft dan de voorkeur? Klassiek of modern? Zakelijk of speels? Strak of kleurrijk? Standaard of bijzonder? Jouw visitekaartje moet een potentiële werkgever zo uit zijn stapel trekken. Hij moet eruit spatten, opvallen. Maar ook niet overdreven. Hij moet niet saai zijn, maar ook niet té. Een lastige balans. Bovendien speelt je beroep uiteraard ook mee in hoe je visitekaartje eruit moet zien. En dan hebben we het nog niet eens over de inhoud gehad. Want wat zet je erop? Voldoende informatie, maar niet te veel, dan wordt het zo’n geprop. Lastig dus, een visitekaartje ontwerpen.

visitekaartje-suzannekamps

Maar na heel lang mutsen, heb ik vandaag eindelijk visitekaartjes besteld! Handig. Zeker nu. Nu ik werkzoekend ben. Fulltime, parttime, freelance, het maakt niet uit. Dat als ik mensen spreek ik een kaartje kan geven in plaats van mijn URL, waarvan je dan maar mag hopen dat ze die onthouden hebben. Nee, een kaartje is beter. Waar kort en krachtig mijn informatie op staat. Maar wat heb ik lang gedubt over de lay-out. Na veel meningen verzameld te hebben heb ik gekozen voor deze. Modern, maar niet té, met een subtiel creatief en artistiek detail.

One thought on “First impressions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *