Eerste carrière stap

Yes! Ik ga twee dagen in de week bij Dichtbij werken, vrijwillig. Ik kreeg van mijn journalistieke neef het advies om mogelijk een dag in de week bij een lokaal krantje te gaan werken. Vrijwillig. Zo laat je namelijk zien dat je graag wilt en op die manier kan ik werkervaring opdoen: zo werk je aan je CV en heb je tastbare teksten die je bij potentiële sollicitaties kan meesturen. Dus stuurde ik mailtjes naar allerlei lokale krantjes en mediabedrijven. En drie weken geleden kreeg ik een mail terug van Dichtbij. Na een leuk en positief gesprek met de hoofdredacteur en een paar weken wachten op groen licht van personeelszaken, heb ik afgelopen maandag mijn eerste werkdag op de redactie gehad.

Het was waanzinnig leuk. Eerst is er me het één en ander uitgelegd, vervolgens heb ik een werkplek aan het blok met twee journalisten die over de edities Hillegersberg-Schiebroek en Centrum-Noord gaan gekregen. Voor een eerste dag ben ik redelijk productief geweest. Zo heb ik aardig wat berichtjes uit persberichten getypt, mee gedacht aan de stelling van de week voor op de voorpagina, een eerste opdracht gekregen en geprobeerd de VVD Rotterdam te pakken gekregen voor een voorpagina-artikel. Ik zeg geprobeerd, want na tig telefoonnummers is het helaas niet gelukt.

Ik zou vrijdagmiddag weer op de redactie zijn, maar ik was even vergeten dat ik mijn schoonneefje op zou halen van school, want hij is het weekend bij ons. Na bellen met ‘mijn’ blok, is dat geen enkel probleem. Wel heb ik een opdracht gekregen en ga ik vrijdagochtend naar Hillegersberg voor een interview inclusief foto met de eigenaar van een Perzische tapijtenwinkel, die al 45 jaar bestaat. Het wordt een beetje een commerciële tekst, wat natuurlijk geen pure journalistiek is. Maar huis-aan-huis dagbladen leven van adverteerders, dus het hoort er bij. En elke ervaring is meegenomen. Ik heb er heel veel zin in: interviewen, schrijven en foto maken.

Bovendien is Dichtbij onderdeel van de Telegraaf Media Groep wat betekent dat ik inzage heb in de interne vacatures. Dus het is een eerste stap in de goede richting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *