DUO controleert

Ik ben student af. Nu was dat in augustus nog best even uitzoeken wat ik allemaal moest doen en regelen om vooral boetes te voorkomen. Zo moest ik uitgeschreven staan bij de opleiding, want ik was afgestudeerd. En daarnaast moest mijn week-OV stop gezet worden, want daar had ik geen recht meer op. Dit eerste bleek geen probleem. Na ingelogd te hebben op DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) stond de einddatum op mijn studie op 31 augustus 2012. Dat leek me prima en besteedde daar verder dan ook geen aandacht meer aan. Opgelost leek mij.

Maar toen moest ik mijn week-OV stoppen. Na wat te hebben gegoogled, waren er meerdere manieren om te stoppen. Via mijn DUO kwam ik er niet helemaal uit. Online las ik dat je je week-OV kan stopzetten door de bestelling op te halen. Dat deed ik, maar dat stelde me niet helemaal gerust aangezien er op de bon stond dat mijn week-OV met succes was opgehaald. En aangezien ik geen zin heb ik boetes besloot ik voor de zekerheid een nummer te bellen. Na verschillende keuze menu’s, waarbij onder andere een BSN nummer moest worden ingetoetst, was mijn week-OV gestopt. En na er een keer mee gereisd te hebben, wist ik dat het allemaal wel goed moest zijn zo. Opgelost. Student af. Geen boetes. Geen gedoe. Alles geregeld.

Tot ik gisteren post kreeg van ons geliefde DUO. Waarin mij werd medegedeeld dat aan de hand van een controle van Dienst Uitvoering Onderwijs er wijzigingen waren doorgevoerd. Je gelooft het niet maar met ingang van 15 september 2012 heb ik weer een week-OV en sta ik ingeschreven bij de masteropleiding Oudheidsstudies aan de VU. Hoe doen?! Nou blijken meerdere ex-studiegenoten last te hebben van dit probleem, maar ik vind het werkelijk waar ongelooflijk. Door deze fantastische controle, kan ik maandag van alles gaan regelen. Fijn. Bedankt. Denk je na zes jaar studeren van ze af te zijn. Maar niets is wat het lijkt…

5 thoughts on “DUO controleert

  1. Chezzelia

    Oei.. nu wordt een beetje bang haha. Ik heb ook bestelling opgehaald en toen ik hem wilde opwaarderen moest ik hem veranderen in ns reizen op saldo. Als ik mijn kaart gebruik nu, betaal ik voltarief, dus ik neem aan dat het goed is gegaan… toch?

  2. tineke

    Het is een zootje daar, een week-ov stopzetten klinkt makkelijker dan het is.. Het ophalen was destijds ook moeilijker dan het klonk…

  3. Jennn

    volgens mij is DUO er alleen om het allemaal ingewikkeld te maken :P Wat een gedoe he, ‘vroegah’ leverde je gewoon die kaart in, je kreeg een bewijs van ontvangst en dat was dat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *