De super awesome Evaward

Een mijlpaal in mijn blog-carrière. Ik ben getagd. Door mijn lieve vriendinnetje en haar geweldige blog suusensas.com. De tag in kwestie, de Evaward, komt uiteraard van niemand minder van Eva.

Minipaarden of luiaarden?
We beginnen met een lekkere makkelijke vraag zeg. Hoewel ik het antwoord wel meteen weet. Luiaarden. Ik heb het niet zo op paarden, nooit gehad. Als kind zijnde ben ik ooit van een paard gevallen, dat was de eerste en ook de laatste keer dat ik op een paar klom. Groot of klein maakt dan niet uit. En zeg nou zelf: die luiaarden zien er toch hilarisch uit. Ik krijg dan gelijk een flashback naar één van de beste animatiefilms ooit: Ice Age. De vrolijke en klungelige Sid tovert direct een glimlach op mijn gezicht.

IJsjes of taart?
Taart! Ik ben niet zo van het ijs. Ik kies dan in een restaurant dan meestal voor crème brûlée, appeltaart of iets met chocolade, altijd goed. Het liefst een chocoladetaart, dan ben ik een gelukkig mens.

Series of films?
Overduidelijk series. Ik houd ook erg van films kijken hoor, maar de laatste tijd kijk ik meer series dan films. Op het moment volg ik er ook wel ongelofelijk veel. En de enige reden dat ik bij kan blijven is omdat ik zonder werk zit. Naast het welbekende riedeltje van solliciteren en het huishuiden bijhouden (ahum) slijt ik mijn tijd achter de laptop met de nieuwste afleveringen. En als die er niet zijn natuurlijk een filmpje. Want ja ook daar houd ik van. Ik heb niet voor niets een Pathé-pas.

Welke film móet iedereen gezien hebben? En welke juist echt niet?
MV5BOTgzMjk4NTUwMl5BMl5BanBnXkFtZTYwMzg2NTY3._V1__SX1303_SY601_Mijn alltime favorite was laatst nog op tv. De film kan ik echt blijven kijken zonder dat die gaat vervelen: The Green Mile. Deze geweldige film die zich afspeelt op death row won dertein prijzen en niet voor niets. Sommigen zijn misschien verbaasd dat ik mijn grote liefde niet noem. Ook ik vind dat iedereen deze film(s) moet zijn. Ik heb het dan natuurlijk over The Hungergames serie. Het slot komt in november uit en ik kan niet wachten!
Op filmgebied ben ik snel tevreden, ik ben niet zo’n kritische kijker. Af en toe pak ik met vriendinnen wel eens de Sneak Preview in de bioscoop en omdat wij een pas hebben is het soms makkelijk om gewoon te gaan als een film je niet aan staat. Dit is mij pas één keer gebeurd, terwijl mijn beste vriendin misschien wel vaker wilde opstaan. Hoewel één keer eerder van mij ook wel had gemogen. Deze eerste keer, die we uitgezeten hebben, was Killing me Softly. Deze film was een grote dialoog en ik weet niet eens meer echt waar die over ging. Een no-go. De tweede die ik zo slecht vond dat we vertrokken was Spring Breakers. Met een aantal aardige namen verwacht je meer, maar na een uur ongeveer – want ja, je wacht toch even of het misschien nog beter wordt – zijn we de zaal uitgevlucht.

Wat is je favoriete taart?
Dat vind ik moeilijk te beantwoorden. Zelfgemaakte appeltaart, yum! Chocoladetaart, heerlijk. Een goede kersenvlaai kan je me ook blij mee maken. Ik ben wat minder van de slagroomtaart en welbekende en populaire cheesecake. Nee doe mij maar een zelfgemaakte, nog warme, appeltaart.

Welke stad, naast Berlijn uiteraard, zou je graag eens willen bezoeken?
Tot nu toe heb ik Londen, Parijs, Barcelona, Praag, Lissabon, San Fransisco, Los Angeles, Las Vegas en Salt Lake City gezien. Berlijn staat nog op mijn lijstje, evenals Madrid en Milaan. Maar natuurlijk wil ik ook nog graag naar New York. Maar ook bezoek ik graag nog Azië en het zuiden van Afrika. Ik wil de hele wereld wel zien!

Op welke blogpost ben je het meest trots?
Vooral de meest persoonlijke blogs kan ik heel tevreden mee zijn. Zo schreef ik een ode aan mijn beste vriendinnetje dat momenteel de tijd van haar leven heeft in Kaapstad. Ook had ik heel veel lol in het schrijven van een verslag van onze geweldige reis naar de USA. Ik schreef twee jaar geleden een blog over mijn lieve, kleine zusje. En ik was trots op het resultaat van een column-workshop. Hoe persoonlijker, hoe beter, denk ik wel eens. Maar toch moet je wel uitkijken met wat je online zet hoor. Maar dit is wie ik ben en daar ben ik best trots op.

Welke drie bloggers en hun blogs wil je extra in het zonnetje zetten?
Ik volg waanzinnig veel blogs. Van hele bekende en populaire, tot de wat kleinere blogs. Om te beginnen mijn lieve vriendinnetje en naamgenoot Susanne. Zij is samen met haar vriendin Sara een fantastische blog begonnen. Ze is ervan overtuigt is dat ze weinig lezers hebben, waar ik overigens niets van geloof, en daarom een shout out naar deze ontzettend leuke blog. Als je hem nog niet las, wordt dat echt de hoogste tijd!
Jenn van Gedachtenspinsels verdient ook een ereplaatsje. Ik volg haar nu alweer een tijdje en ze schrijft ontzettend leuk. En voor mij vaak ook herkenbaar. Daarnaast is zij denk ik één van mijn weinig vaste lezers, zij reageert altijd. Bloggen moet je doen voor jezelf uiteraard, maar reacties ontvangen en lezersstatistieken omhoog zien schieten is natuurlijk wel erg leuk.
En tot slot Stella van Mondetmoi. Ik ben een keer via via op haar blog gestuit en heb haar meteen aan mijn Bloglovin’ feed toegevoegd. Zij schrijft ontzettend leuk en grappig. Echt een aanrader.

Vertel eens iets wat mensen door het lezen van je blog waarschijnlijk écht niet van je weten…
Dat is lastig, ik heb mezelf laatst nog voorgesteld met wat feitjes die veel mensen waarschijnlijk nog niet van me wisten. Ik ben een open boek, er zijn weinig dingen die mensen niet van me weten. En op dit moment kan ik even niets bedenken dat misschien nog nieuws is.

Tag / nomineer vijf bloggers aan wie je deze tag doorgeeft
Ik denk dat de meeste al genomineerd zijn of de tag al hebben gezien. Maar bij deze nomineer ik Jenn, Stella, Ashley en Lianne.

One thought on “De super awesome Evaward

  1. Jenn

    Leuk om je antwoorden te lezen, bedankt voor je tag! Ik ben nog getagd voor een andere tag, dus het kan even duren voordat ik hem invul, maar ik doe zeker mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *