De portemonnee tag

Toen ik deze tag voorbij zag komen bij Suus & Sas wist ik dat ik deze moest overnemen. De meeste die mij kennen weten heel goed dat ik een flinke verzameling. Één die ik snel eens moet uitzoeken by the way. Sommigen zijn van de kleding, schoenen of tassen. Ik ben van de portemonnees. Hoewel ik toch al een tijd geen nieuwe heb gekocht. Yay me!

portemonnee

Hoe ziet jou portemonnee eruit en waar komt hij vandaan?
De portemonnee die ik op dit moment gebruik is een bruine leren (rechts). Ik kreeg hem jaren geleden van mijn moeder voor één van mijn diploma’s volgens mij. Ik vind hem erg chique. Afhankelijk van mijn stemming of outfit of tas wissel ik wel eens van portemonnee. Hiervoor gebruikte ik mijn prachtige zwarte Cowboys Bag portemonnee (links) die ik voor mijn verjaardag van vriendlief kreeg. Bijpassend bij mijn mooie lang gewenste Cowboys Bag die ik voor mijn verjaardag van mijn ouders kreeg.

Waarom vind je deze portemonnee fijn/niet fijn?
Hij is erg fijn omdat ik er zoveel pasjes in kan, want daar heb ik, zoals waarschijnlijk heel veel mensen en vooral vrouwen, er veel te veel van heb. Het nadeel is dat je niet zo veel muntgeld kwijt kan zonder dat de portemonnee veel te dik wordt. Ach dan lijkt het in ieder geval alsof ik rijk ben. Mijn andere portemonnee is ook erg fijn hoor. Die is wel groter, wat een nadeel kan zijn, afhankelijk van de tas en situatie natuurlijk. Ook hierin kan ik heel veel pasjes kwijt en meer muntgeld. Beide erg fijn die ik graag afwissel dus.

Wat zit er allemaal in?
Wat niet? Om te beginnen geld. Meestal. Want ik ben meer van het pinnen en heb niet altijd geld in mijn portemonnee. Maar nu ik af en toe een wiskunde bijles geef in mijn vrije tijd, komt dit wel wat vaker voor dat ik geld heb in mijn portemonnee. Daarnaast mijn pasjes natuurlijk. Bank, Pathé, Kruidvat, Bonus, Airmiles, Ikea, Rijbewijs, Zorgpas, Donorpas, ANWB, OV Chipkaart en van nog wat winkels. Te veel dus. Verder zitten er altijd wat kortingsbonnen of cadeaukaarten in mijn portemonnee, als ik die heb. En visitekaartjes, van mezelf, van vrienden, familie. Maar ook van restaurants. Ik heb de gewoonte om, als we in een restaurant te zijn geweest een visitekaartje mee te nemen. Zomaar. En tot slot natuurlijk bonnetjes. Die zitten soms netjes, soms erin gepropt.

portemonnee2

Hoe vaak ruim jij je portemonnee uit/op?
Dit gebeurt amper. Eigenlijk alleen als ik wissel van portemonnee en heel af en toe als ik even de bonnetjes eruit haal. Ik kijk ze dan altijd even na, of er geen bonnetjes zijn die ik bewaren moet. Cadeautjes of garantiebewijzen. Maar ik doe het niet vaak. Vind het ook vaak niet nodig eigenlijk.

Wat denk je dat de inhoud van jou portemonnee over jou zegt?
Hmm… Dat is lastig, ik heb geen idee. Misschien dat mijn lezers dat beter kunnen zeggen na het lezen hiervan. Ik denk dat ik netjes ben, ik stop pasjes na gebruik altijd terug en bonnetjes zoek ik eens in de zoveel tijd uit. Wat overigens niet altijd op mij slaat hoor, netjes. Maar wat betreft mijn portemonnee dan wel. Verder krijg ik wel eens commentaar op het feit dat ik geen contant geld in mijn portemonnee heb. Maar tegenwoordig kan je overal pinnen. Alleen als ik naar de markt ga heb ik contant geld nodig. Zelfs met uit eten gaan pin ik. Wat drinken op een terrasje: pinnen. Overal pinnen. En zo heb je ook beter door hoeveel geld je uitgeeft, vind ik dan. Maar wat dat dan over mij zegt?

Wil je, na het grondig inspecteren van je portemonnee, nu iets veranderen aan de inhoud of hoe je ermee omgaat?
Ik heb er wel eens over nagedacht om minder pasjes in mijn portemonnee mee te zuilen. Ikea, Gamma, Praxis, Hunkemoller. Daar kom je niet iedere dag. Maar je zal net zien dat als ik er oevallig wel ben, ik die pasjes niet bij me heb. Dus doe het toch maar niet. Heb voor de kerst wel zo’n pasjes ding van mijn vader gehad. Maar toch heb ik liever gewoon alles bij elkaar.

Wil je deze tag ook overnemen? Zeker doen! Link wel even naar de maker Sara van www.suusensas.com.

One thought on “De portemonnee tag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *