De knop om

Wauw. Het is alweer 7 maanden geleden. 7 maanden sinds ik voor het laatst blogde. Niet dat ik niet actief was. Mijn lay-out veranderde wekelijks. Maar schrijven deed ik niet. In juni ben ik het project De knop om begonnen (zie ook in de rechter zijbalk). Op een beveiligde wordpress-website begon ik met bloggen over mijn strijd tegen de kilo’s.

Het is geen geheim dat ik al jaren te dik ben. Een jaar geleden begon ik een privé blog op mijn domein suzannekamps.nl. Ik wilde vrijer kunnen bloggen zonder dat dat open en bloot online kwam te staan. Scriptie-gezever en artikelen over mijn afvallen kwamen hier vooral op te staan. Echter past dit niet helemaal bij mij. Ik ben namelijk heel open. Ik krijg vaak reacties, van onder andere mijn lieve moeder, dat ik zo mooi en eerlijk kan schrijven. Ook op mijn ‘diary’ heb ik sinds oktober vorig jaar niet meer geschreven. De knop om houd ik nog wel privé, hier geef ik me helemaal bloot en stel ik me toch wel kwetsbaar op en dat geeft niet, maar ik wil een beetje de controle houden over wie er mee leest.

Ik was verbaasd hoeveel mensen geinteresseerd waren in mijn project en wilde meelezen. Misschien omdat het prive-deel mensen nieuwsgierig maakt. Maar ik wil ook graag geloven dat ik niet de enige ben die kampt met deze problemen en dat ik wellicht nog andere mensen kan helpen. Dus deze blog ga ik bijhouden, als dagboek. Ik wil het van me af schrijven, maar het delen vind ik toch ook een mooi idee. Alleen bepaal ik met wie ik het deel. Meelezen kan, log in met een wordpress-account (als je die niet hebt moet je even registeren) en dan kan je toestemming vragen om mijn blog te kunnen bekijken. En wie weet kan ik deze blogs ooit bundelen.

Wat betreft mijn diary-blog, ik heb besloten hier mee te stoppen. Ik heb daar al tien maanden niet geschreven en de artikelen die daar online kwamen hadden meestal met voeding en sporten te maken. Daarvoor waren het stukjes die ik jaren geleden gewoon open blogte maar ik met solliciteren toch meer ging nadenken of ik dit wel moest doen. Maar nu niet meer. Ik wil mezelf zijn en ook in mijn blogs. Dus als ik wil schrijven over een vakantie, sollicitaties en ander gezever dan doe ik dat. Dit is wie ik ben. En ik kan zeggen dat ik daar trots op ben.

3 thoughts on “De knop om

  1. Jenn

    Hey, wat leuk om weer iets van je te lezen! Ik heb toestemming gevraagd, ik hoop dat ik mag meelezen! Ik las je altijd graag en miste je al in blogland :) Zelf probeer ik ook de nodige kilo’s kwijt te raken, misschien kunnen we elkaar steunen :D

  2. Patricia

    Een moedig besluit, als je het mij vraagt. Zelf ben ik ook veel bezig met het wat-zet-je-online-dilemma; wat is te privé, wat is te saai, welke onderwerpen zijn geschikt? Hierbij merk ik echter vaak dat juist de persoonlijkste stukken mensen het meeste aanspreken (en zelf vind ik dit ook het leukst om te lezen). Het is best eng om je gevoelens en gedachten zo open en bloot online te gooien, maar ergens is het ook een hele bevrijding! Want inderdaad: je bent wie je bent en daar mag je trots op zijn. Succes met het bloggen, ik kom hier zeker af en toe even langs. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *