De baan voor mij!

Ik ben op zoek naar een baan, dat is geen geheim. Het is moeilijk. De vacatures zijn schaars en die paar die open staan eisen werkervaring van minimaal drie jaar. Ja, hoe dan? Ik ben net afgestudeerd, 24 jaar, 6 jaar gestudeerd met één stage van drie maanden. Dus die drie jaar werkervaring heb ik niet, die moet ik nog gaan opdoen. Soms kan je misschien beter MBO of zelfs HBO hebben gedaan, dan heb je nog enige praktijkervaring opgedaan door het lopen van stages. Ik heb een prachtig universitair diploma, twee zelfs, maar momenteel brengt je dat nergens. Dat zal vast ooit wel weer goed komen, maar nu is het drama. Maar dat geldt voor iedereen, zoveel bedrijven die krachten moeten schrappen, zoveel mensen die zonder baan zitten of komen te zitten.

Dus je kunt je je voorstellen toen ik van de week tijdens het internet afspeuren een vacature vond waarvan ik dacht: JA! Deze vacature is voor mij. Een vacature voor 32-40 uur, waar werkervaring geen harde eis is, niet met een bepaald aantal jaar anyway. Ik las de vacature en dacht “Ja, dit voor mij! Dit lijkt me heel leuk en ik ben geschikt.” Dus ik schreef een fantastisch enthousiaste motivatiebrief.

Het gaat om een vacature voor redacteur rekenen/wiskunde. Bij het woord wiskunde maakte mijn hart al een sprongetje van blijdschap. Degene die mij kennen weten dat wiskunde altijd één van mijn beste en lievelingsvakken is geweest. Naast taal, waar mijn passie voor schrijven vandaan komt, heb ik ook altijd wat gehad met wiskunde. Sinds 2006 geef ik ook wiskunde bijles aan middelbare scholieren van alle leeftijden en niveaus. Dat heb ik altijd met veel plezier gedaan, afgelopen jaar was dat wat minder vanwege tijdgebrek met afstuderen.

De vacature is bij een uitgeverij in Amersfoort, wat met de trein goed te doen is, als 50 minuten treinen het ergste is… Deze uitgeverij maakt lesboeken en dan de vacature gaat dan ook om het bedenken en schrijven van nieuw lesmateriaal voor voortgezet onderwijs en mbo. Deze vacature kan ik mijn drie grootste favoriete bezigheden combineren: schrijven, wiskunde en onderwijs. Want waarom ben ik nooit de pabo gaan doen? Ik houd van kinderen, zo geef ik ook al jaren trainen op mijn korfbalvereniging, maar ook van lesgeven, vandaar de jaren bijles ervaring.

Ze zoeken iemand die:
– affiniteit heeft met rekenen of wiskunde;
– creatief is;
– beschikt over uitstekende taalbeheersing;
– helder en beknopt kan formuleren;
– gestructureerd kan uitleggen;
– bij voorkeur leservaring heeft in het vo of mbo

Hoe perfect is deze functie voor mij? En ik hoop dat de uitgeverij het met me eens is en ik ze heb kunnen overtuigen van mijn motivatie. Vrijdag sluit de vacature, dus dan horen we vast meer. Spannend…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *