daily tag

Your Favorites TAG

Ik zag de ‘Your Favourite TAG’ al even geleden bij Northflix voorbij komen. Eerlijk gezegd heb ik mijn blog de laatste maand een beetje verwaarloosd. Maar met een nieuwe lay-out kan ik er weer tegenaan. De TAG’s vliegen je om de oren, maar ik vond dit wel een leuke. Onder andere omdat het gaat over je kindertijd en favoriete series natuurlijk. Dus ik nam hem over. Vind je het leuk, neem hem dan gewoon over. Taggen, daar doe ik niet aan.

 


Favoriete televisie programma

Ik heb een serieuze serie-addiction. Ik volg er zoooo veel en vind ze allemaal leuk. Maar mijn ultieme favoriet is toch wel One Tree Hill. Ik zapte er wel eens langs op tv ergens rond seizoen 3. En besloot toen in Amerika seizoen 7 van start ging om de serie te gaan kijken. Ideaal, ik kon zes volle seizoen achter elkaar kijken. Dat is nu alweer zo’n zes jaar geleden. En ik was al heel snel verliefd. Op de serie, de verhaallijnen en de karakters. Ik was dan ook niet te troosten toen de allerlaatste aflevering in 2012 werd uitgezonden. Maar met 9 seizoenen kun je altijd opnieuw kijken, en opnieuw, en opnieuw…

Favoriete persoon uit favoriete serie
Brooke Davis. Door One Tree Hill ben ik ook verliefd geworden op de getalenteerde, prachtige, grappige Sophia Bush. Als ik een acteur of actrice ontdek die ik waanzinnig vind, dan ga ik eens kijken in welke films en series hij/zij gespeeld heeft en downloaden maar. Zo ben ik begonnen met Chicago PD, een echte aanrader overigens, seizoen 3 is weer begonnen! Maar zo keek ik ook The Hitcher en John Tucker Must Die.


Favoriete boek

Zonder twijfel De Hongerspelen trilogie. Na het zien van de eerste film was ik zo weg van het verhaal, dat ik alle drie de boeken achter elkaar uit las. Ik denk dat ik de trilogie binnen een maand uit had. Misschien was het wel sneller, maar ik weet het niet meer precies. Op vakantie lees ik vaak veel en kan ik zo boeken verslinden, maar deze serie las ik thuis, tussen de studie en het werk door, en dat zegt wat, want ik lees thuis heel weinig. Na elke vakantie neem ik mezelf weer voor meer te gaan lezen thuis, want dat is toch heerlijk. Maar iedere keer komt er vrij weinig van. Maar De Hongerspelen is mijn favoriet, ik kan niet wachten tot het laatste deel in de bioscoop draait…

Favoriete radiozender
Ik heb niet echt een favoriete radiozender. In de auto luister ik meestal Slam FM, behalve op vrijdag. Van de Mix Marathon word ik minder blij. Geef mij maar gewoon non-stop muziek, lekker swingen en vooral meezingen, heerlijk in de auto. Dus soms zap ik door naar Skyradio en daar schaam ik me absoluut niet voor. Dat geouwehoer op 538 of Q-Music ben ik heel snel zat.

Favoriete persoon van favoriete radiozender
Deze vraag skip ik dan ook, geen favoriete zender, dus ook geen favoriete persoon.

Favoriete televisie zender
Pfoeh, ik weet het niet. Ik kijk op tv graag naar CSI, Law & Order: Special Victums Unit en NCIS. Dat is geloof ik op RTL 4, RTL 8, en Net 5. Verder moet ik zeggen dat ik niet zo veel tv kijk. Ik zit veel achter mijn laptop de vele series te downloaden en kijken die ik volg. Wel is het bij ons thuis standaard prik om rond etenstijd tot een uur of acht Veronica te kijken voor de heerlijke sitcoms. The Big Bang Theory en Two and a Half Men. Vooral van de beauty en de nerds in de flat zonder werkende lift kan enorm genieten. Sheldon is dan toch wel mijn favo karakter.

Favoriete persoon van favoriete televisie zender
Ik heb niet echt een favoriete tv zender, laat staan een favo persoon van deze zender.

Favoriete schoolvak
Dat was zonder twijfel wiskunde. Waarschijnlijk omdat ik er goed in was. Ik had op school een talen- en wiskundeknobbel. Schrijven vond ik altijd al leuk, maar wiskunde… Ik kon uren bezig zijn als ik niet uit een opdracht kwam. Net zo lang tot ik het antwoord had. Als een soort puzzel. Ik heb tijdens mijn talenstudie niet voor niks wiskunde bijles gegeven. De combi van wiskunde en kinderen vond ik super, en ik kreeg er nog voor betaald ook. Het mooiste is als je ziet dat een leerling het ineens door heeft, de cijfers omhoog gaan, yep dat gaf me altijd een goed gevoel. Misschien moet ik toch ook maar een carrière in the onderwijs overwegen?

Favoriete zanger/ zangeres
Ik heb niet echt een favo zanger(es), qua muziek vind ik van alles leuk. Maar ik moet zeggen dat “Take me to church” van Hozier wel hoog staat.

Favoriete kinderserie van vroeger
Dat is lastig, maar de eerste die bij me naar binnen komt is Beugelbekkie. Of wel Braceface. Maar ik heb natuurlijk altijd de Nederlandse versie gezien. En de intro kon ik dromen. Hoe ik meeleefde met Sharon, haar verliefdheid op Aaron, de gemene Nina en natuurlijk haar beste vrienden Maria en Cornel. Ik krijg gelijk zin om vanavond op youtube wat aflevering terug te gaan kijken.

Favoriete personage van favoriete kinderserie
Lastig, er waren zoveel kinderprogramma’s. Ik keek altijd veel naar Villa Achterwerk. Daar was ik toch wel weg van “Zaai”. De twee boerenmeiden die altijd op een hek zaten en postbode Siemen voorbij zagen fietsen. Postbode Siemen, wij vervelen ons wij twee. Dus jij moet wat verzinnenMaar ik heb geen tijd. Ik moet werken, dáárom. Prachtig, vooral dat accent.

1 thought on “Your Favorites TAG”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *