daily

Tijd kent geen genade

Dit is voor mij de eerste keer. Een boek review. Maar dit boek wil ik graag met iedereen delen, want het is echt een aanrader. Zeker voor de fans van The Hunger Games en Divergent series. Ik heb het over De Test van  Joelle Charbonneau. 

detest

Het boek werd me aangeraden door een vriendin en ze had absoluut gelijk. Ik zat er vanaf het begin in vast en wilde pas neerleggen toen het uit was. Niet helemaal honderd procent waar, want een mens moet ook eten en slapen, maar je snapt me. Ik heb deel 1 van de trilogiein een paar dagen tijdens een weekje varen door Friesland uitgelezen.

Ik had De Test al een tijdje liggen, maar was er nog niet in begonnen. Ik vind het heerlijk om te lezen, maar eerlijk gezegd doe ik dit alleen op vakantie. Thuis pak ik niet zo snel een boek, echt zonde, en nu weer ga ik proberen dat wel te doen!

Het boek speelt zich af in een fictioneel Amerika wat in kolonies is opgedeeld. Na de grote Seven Stages oorlog is de planeet compleet geruïneerd. Elk jaar worden leerlingen na het afstuderen geselecteerd om in de hoofdstad deel te nemen aan de test. Wie slaagt mag gaan studeren wordt klaargestoomd om de volgende generaties leiders te worden.

De ambitieuze en slimme Valencia, roepnaam Cia, Vale is een van deze ‘gelukkige’ vogels en mag aan de test meedoen. Maar haar enthousiasme maakt als snel plaats voor angst en wantrouwen als haar vader – de enige van de familie die ook een was uitverkoren als test-kandidaat – haar waarschuwt niemand te vertrouwen.

Daar aangekomen komt Cia er al snel achter dat de test niet alleen een paar toetsen op papier zijn en dat wie niet slaagt niet simpelweg terug naar huis keert. Om te overleven moet zij voor de test slagen.

De lugubere elementen dat zeker in The Hunger Games ook terugkwam, hoewel de verhaallijn wel echt anders is, maakte dat ik aan mijn boek vastgeplakt zat. Het begin was niet zo heel spannend, maar vanaf het moment dat Cia aan de test begint zat ik aan mijn boek vastgeplakt. Ik ben inmiddels begonnen aan deel 2, De Studie. Ik ga mijn best doen ook thuis te lezen. Want ik moet weten hoe het verder gaat. Ik kan niet wachten tot het verhaal verfilmd is. Want dat is in mijn ogen geen vraag van of maar van wanneer.


Nog nooit eerder gezien, maar van deze boek-trailer word ik gelijk weer enthousiast! Ga hem ook lezen…

3 thoughts on “Tijd kent geen genade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *