daily pregnant

Pregnancy diaries part II

“Snel gaat het he?” Dat vond ik anders erg meevallen. Maar hier zit ik nu, al zeven, bijna acht maanden zwanger. En nu kan ik eerlijk toegeven dat het best snel gaat. Zo zaten we in september nog in Florida en was ik pas 2 maanden zwanger. Zitten we nu alweer in het laatste trimester. Nog maar anderhalve maand te gaan. Dat klinkt ergens nog ver weg, maar het is zover voor je het weet. Heel cliche. Maar het werd wel weer eens tijd voor een update. Na het eerste trimester in een blogpost gepropt te hebben, komt hier dan deel 2.

 

Kwaaltjes

Helaas is de ochtendmisselijkheid niet verdwenen. Sinds de elfde week is het bijna elke ochtend raak. En daar ben ik nu toch wel een beetje klaar mee. Is dat normaal? Ik heb geen idee. Een van de dingen die ik geleerd heb is dat echt elke vrouw een zwangerschap anders ervaart. De een heeft helemaal nergens last, de ander heeft alle mogelijke kwaaltjes. Toen ik rond de twintig weken nog steeds zo spuugde zei de verloskundige al: “grote kans dat het dan niet meer weggaat”. Dus heb ik het geaccepteerd. Maar leuk is anders.

Verder heb ik sinds een paar weken wat meer pijn in mijn rechterbeen. Een vorm van bekkeninstabiliteit. Ik kan nog prima lopen, maar als ik lang stil heb gezeten of me ’s nachts wil omdraaien in bed dan doet het zeer. Een soort spierpijn. Er is niets aan te doen helaas, geen oefeningen die het minder maken. Gewoon even doorbijten, nog maar even.

To do

We zijn zo goed als klaar. Alles is geregeld, alle spulletjes zijn binnen, op een klaar kleine dingetjes na. De kinderkamer is af, de kinderwagen staat klaar. We hebben alles in huis: rompertjes, kleertjes, luiers, flessen, kruiken, hydrofiele doeken in alle kleuren en maten, mustjes, sokjes, zwitsal verzorgingsproducten, knuffels, alles! Verder is de opvang geregeld, de kraamzorg en weten we waar we willen bevallen. We hebben al een informatiebijeenkomst in het ziekenhuis gehad over de bevalling, om je enigszins voor te bereiden, voor zover dat kan. En ik ben een paar weken geleden begonnen met zwangerschapsgym. Het einde is nu echt in zicht en we kunnen niet wachten.

Negenmaandenbeurs

Afgelopen zaterdag ben ik naar de negenmaandenbeurs geweest met mijn schoonmoeder. Mijn moeder zou ook meegaan, maar die lag helaas ziek op bed. Na even zoeken met de auto, want natuurlijk werden we omgeleid naar een parkeerplaats ergens in Amsterdam en wisten we beiden niet meer goed waar we heen moesten, stonden we geparkeerd en werden we met een pendelbus naar de RAI vervoerd. Trein was waarschijnlijk sneller geweest, maar met de auto is gewoon veel lekkerder. En de bus viel me heel erg mee, zo lang hoefden we niet te wachten gelukkig.

Het was razend druk, ik dacht als we er 11:00 uur zijn als de beurs opent dat is vroeg zat, maar wat een vrouwen en wat een trolly’s. Ik moest echt goed uitkijken dat ik nergens overheen viel. Natuurlijk was het niet alleen druk voor de Negenmaandenbeurs, maar ook de Huishoudbeurs. Vorig jaar was ik met een paar vriendinnen geweest, maar eenmaal binnen wist ik niet zo goed waar te beginnen, dus liepen we maar een beetje kriskras door de hal heen. Ik denk dat de beurs het leukste is als je pas op de helft van je zwangerschap bent, zoveel leuke inspiratie voor kinderkamers, maar natuurlijk ook kinderwagens en meer. Maar ook voor ons was het leuk, te veel gadgets/handige foefjes om op te noemen, geboortekaartjes, kleren, luiers (die ik natuurlijk besteld heb, twee pakken pampers voor een) en veel meer. We aten op het gemak een broodje, dronken wat en gingen weer verder. Ik kocht nog een goodiebag van de Kruidvat en Gonnie&vriendjes. Hier en daar kregen we nog wat in onze handen geschoven en bij de Kruidvat gingen we nog op de foto. Samen en een keer allen, best leuk een foto van mezelf met dikke buik.

De Huishoudbeurs zijn we gelukkig niet aan begonnen, want als je gek denkt te worden van de vele vrouwen (voornamelijk) en de trolly’s, dan is het daar vele malen erger. We hebben alles op het gemak gedaan en gingen rond half vijf weer huiswaarts. Wat al veel langer was dan ik eigenlijk had verwacht. We waren gesloopt, maar het was zeker leuk. Als ik de beurs een tip mag geven dan is het de toilet gelegenheid, nu valt het met mij nog mee, maar sommige zwangere vrouwen moeten om de haverklap naar de wc, dan is het toch wel prettig als je niet eerst een kwartier in de rij hoeft te staan omdat er op twee hallen maar een toilet is die gebruikt kan worden.

Babyshower

Het was een fantastisch weekend, zaterdag naar de beurs en zondag werd ik verrast door al mijn lieve vriendinnen en familie met een babyshower. Ik zou met papa to be lekker gaan wandelen en uit eten, wat we eigenlijk normaal nooit doen, maar het was goed weer dus lekkereen frisse neus halen. Maar voordat we weggingen moesten we nog even een boor bij mijn ouders terugbrengen die we geleend hadden. Ik had een klein vermoeden dat zomaar de huiskamer bij mijn ouders vol zou kunnen zitten, maar wilde me er niet teveel mee bezighouden om teleurstelling te voorkomen. Mijn liefste zusje had me namelijk wijsgemaakt dat ik geen babyshower zou krijgen en hoewel ik het me niet kon voorstellen, ging ik er wel door twijfelen. In de auto werd ik langzaam toch een beetje nerveus en toen we binnen stapten zat inderdaad de woonkamer vol. Het was een geweldige dag met allemaal lieve mensen en we zijn ontzettend verwend.

>> Dit was wel weer een aardige update. Nog maar zeven weken (of iets minder of iets meer) te gaan en dan kunnen we lekker met ons meisje kroelen. Ik kan niet wachten. <<

3 thoughts on “Pregnancy diaries part II”

  1. Hoi Suus, wat schrijf jij ontzettend leuk en wat zie je er goed uit ! Wens je sterkte met de laatste loodjes en vooral een prachtige bevalling ( doet beetje pijn maar dat vergeet je zodra jullie meisje in je armen ligt) Succes!!! Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *