daily friends

Een ode aan mijn allerbeste vriendinnetje

Mijn beste vriendin, mijn maatje, is drie weken geleden voor vijf maanden stage vertrokken naar Zuid-Afrika. Samen met een paar vriendinnen reisden we af naar Schiphol om haar uit te zwaaien en ons afscheidscadeau mee te geven, een mooi aandenken aan ons daar in het verre, warme Afrika. En als beste vriendin zijnde moest ik haar natuurlijk ook iets persoonlijks meegeven, dus besloot ik haar tussen het omhelzen door een brief te geven, die ze later kon openen. Ook een mooi moment om eens een blog te schrijven over mijn beste vriendin.

IMG_0507

Iedereen heeft allerlei verschillende soorten vrienden, vrienden waarmee je kan lachen, vrienden waarmee je kan praten, vrienden waarmee je kan huilen. Zij is zo’n alles in één vriendin voor mij. En zij heeft deze fantastische kans en ervaring meer verdiend dan wie dan ook. Ze heeft het niet altijd makkelijk gehad, ieder heeft zo zijn sores, maar klagen deed ze nooit. Van de HAVO, naar het MBO, naar gewoon lekker werken en ondanks je haat aan ‘school’ toch weer een opleiding gaan doen. Ik blogde al eerder over mijn beste vriendin, toen zij nog niet weer naar school ging, en ik wist het toen al: Zij komt er wel. En ik ben trots op haar. Het wordt wel vaker gezegd, maar ik ben ervan overtuigd dat mijn maatje alles kan doen en bereiken wat zij maar wil.

Mijn beste vriendin is slim, grappig, gek, nuchter, lief en staat altijd voor me klaar.

Echte vriendschap heeft een begin, maar geen einde. Het is jammer, maar de details van dat begin kan ik me niet goed meer herinneren. Ik leerde mijn beste maatje kennen op de korfbal. Het is grappig want ze was een goede vriendin van mijn zusje. En ondanks het leeftijdsverschil, wat op haar afscheidsfeestje me ineens erg duidelijk werd (wat ben ik al oud vergelijken met al die jongelui), werd zij mijn vriendin. Sterker nog: mijn beste vriendin. Wij hebben altijd de grootste lol met elkaar. In mijn gekste en grappigste herinneringen komt zij voor. Met haar maak je altijd wel wat mee. Maar ik kan ook goed met haar praten. Dat is wat een goede vriend(in) maakt, iemand waar je op aan kan, waar je mee kan praten en kan lachen en bovenal waar je eerlijk tegen kan zijn. Ik kan haar alles vertellen. Zij is de meest nuchtere en eerlijke persoon die ik ken. Daarnaast is ze ontzettend slim, waar ik me soms dom naast voel (vooral bij de weg zoeken).

unnamed unnamed2

Nu moet ik het even zonder haar doen en zo dramatisch is dat niet hoor. Maar ik kan persoonlijk niet wachten tot ze weer terug is. Maar tegelijktertijd gun ik haar dit geweldige avontuur van harte.

2 thoughts on “Een ode aan mijn allerbeste vriendinnetje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *