daily tag

Back in time

Ik doe niet vaak mee aan de welbekende tags, maar deze vond ik zo leuk, die kon ik niet voorbij laten gaan. De #TBT is een fantastische uitvinding. Timehop is de app die ik elke ochtend als eerste open. Wat deed ik vandaag één, twee, drie, vier of slechts vijf jaar geleden? Hoe heerlijk is het door oude foto’s of oude albums te bladeren. Oude dagboeken doorlezen. Nostalgie. Dus ik moest en zou de tag van Last Days of Spring ook overnemen.

Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?
Mijn allereerste blog was er waarschijnlijk eentje op hyves. Het is jammer maar die heb ik niet meer. Na hyves ben ik een blog begonnen op Blogspot. Wel meerdere eigenlijk, maar ik kan niet meer overal bij. Helaas. Dus we moeten het doen met de oudste blogpost die ik kan vinden. Ik heb een langere tijd bijna dagelijks geblogd op Daily Suus. Mijn eerste blog was hier de verrassende standaard Starting over post. Deze schreef ik op 17 juni 2011, drieeneenhalf jaar geleden. Ik blog echter al veel langer hoor, maar dit is dus de oudste die ik vinden kan. Ik ben denk ongeveer tien jaar geleden begonnen.

Waarom begon je met bloggen?
Ik vond schrijven altijd al erg leuk. Het begon met een blogje hier en daar op Hyves. Daar kreeg ik leuke reacties op, dus besloot ik een blog aan te maken op blogspot. Tussen blogspot en wordpress ben ik regelmatig gewisseld. Maar uiteindelijk bij deze eerste blijven hangen. Daar kan ik naar mijn idee meer mee, qua lay-out in ieder geval. WordPress kon ik thema’s kiezen, maar geen kleuren veranderen of lettertypes, gratis dan. Dus blogspot it was. Totdat ik besloot om een domein te kopen, die draait wel op wordpress.

Welke layouts heb je gehad?
Waanzinnig veel. Ik ben en was nooit tevreden. Nieuwe kleuren, ander lettertype. Maar over het algemeen houd ik van simpel en clean. Ik heb mijn Instagram doorgezocht, want van elke nieuwe layout moest ik een foto maken. Nu wel jammer dat ik niet al mijn lay-outs heb bewaard. Hieronder een collage van de foto’s die ik kon vinden. Maar geloof me, het waren er echt veel meer! En dit zijn dan alleen mijn lay-outs op dit domein. Op blogspot en wordpress heb ik ook heel vaak gewisseld.

layouts

Wat was het allereerste perspakketje dat je mocht ontvangen?
Ik ben nooit zo’n diehard professionele blogger geweest. Ik heb nog nooit een advertorial geschreven of een perspakketje ontvangen. Ik schrijf omdat ik het leuk vind, ik hoef er geen geld mee te verdienen. Ik ben dan ook nooit benaderd, waarschijnlijk omdat mijn bezoekersaantallen niet zo hoog zijn, wie weet wat ik had gedaan als dit wel het geval was geweest.

Wat is je favoriete artikel van eigen hand?
Ik heb voor mijn zusjes afstuderen een blog geschreven. Dit was in eerste instantie bedoeld als een stukje speciaal voor haar. Maar ik was best blij met het resultaat dat ik deze ook op mijn blog postte: “Nemen we deze nou mee?” Twee jaar geleden heb ik een cursus column schrijven gevolgd. Het resultaat hiervan was ik ook best trots op, deze plaatste ik ook op mijn blog: “Heb ik U al eens een pets verkocht?” Tot slot mocht ik afgelopen jaar foto’s maken van mijn mooie zwangere vriendin, ik was helemaal verrast met het mooie resultaat en deelde de foto’s op mijn blog: Zwanger en prachtig. Deze blogs zijn overigens niet de meest gelezen artikelen.

Welke blogger is je grote voorbeeld?
Ik heb niet echt een groot voorbeeld. Er zijn blogs die ik heel leuk vind om te lezen, zoals iedereen. Maar niet een voorbeeld. Ik doe waar ik zin in heb. Wat ik vooral als voorbeeld zie is bloggers die een duidelijk beeld voor zich hebben wat hun blog moet zijn. Over welke onderwerpen ze willen bloggen en regelmatig een post online knallen. Daar kan ik nog veel leren. Mijn blog gaat letterlijk over van alles en nog wat. Column-stijl, dingen die ik meemaak, gemaakte foto’s, van alles. Maar ook bloggers die het al jaren met eenzelfde lay-out doen vind ik mooi. Ik kan maar nooit helemaal tevreden zijn met mijn eigen. Het gras is altijd groener bij de buren.

Wanneer je alles over zou mogen doen: wat zou je anders doen?
Niets. Misschien meer bloggen. Maar mijn blog is nu wat die is door de ontwikkeling en dat is prima. Ik ben wel eens jaloers op blogs met velen volgers, bezoekers en reacties. Maar het bloggen doe ik nog steeds voor mezelf. Natuurlijk is het leuk om hoge bezoekersaantallen te hebben en reacties te krijgen. Maar dat is niet waar ik het voor doe. En dat is ook goed. Ik blog omdat ik dat leuk vind. Simpel. Punt.

Neem de tag vooral over. Take a walk down memory lane.

2 thoughts on “Back in time”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *