challenge

Hi, nice to meet you…

Hier is dan de allereerste van de Blog Challenge: Stel jezelf voor aan de hand van vijf feiten. Nu kan ik natuurlijk de meest logische en voor de hand liggende feiten gebruiken: zoals naam, geboortedatum, woonplaats en meer. Maar ik heb besloten om deze vijf feiten wat leuker en creatiever te maken.

1. Ik heb een roltrappen-fobie. Dit klinkt heel raar en ik weet niet zo goed waar het vandaan komt. Maar op de roltrappen moet ik altijd links staan. En heel belangrijk: mijn linkerhand vrij hebben zodat ik de reling vast kan pakken. Naar boven gaat het verder best goed, maar naar beneden is een groter probleem. Dan sta ik daar met mijn voet boven de treden die voorbij komen totdat ik zeker ben dat ik kan gaan en dan stap ik erop. Het slaat werkelijk waar nergens op. Ik weet nog dat als kind mijn vader een keer express verkeerd stapte om mij te laten zien dat er echt niets kan gebeuren. Hoewel ik dan ook wel eens moet denken aan de scene uit The Final Destination (2009) waarin ze met haar veter vast zit tussen de treden en vreest voor haar leven. Grapje natuurlijk, zo erg is het ook niet met me gesteld. Maar het blijft een hekel punt. Ik ben dan ook waanzinnig trots op mezelf als ik in één keer erop stap.

MV5BMjA2MTYxODgxOV5BMl5BanBnXkFtZTcwNzQ5MDAyMg@@._V1__SX1303_SY601_

2. Ik heb op mijn bovenbeen een pigmentvlek in de vorm van Nederland. Af en toe komt dit wel eens ter sprake met vriendinnen en dan moet ik toch mijn waanzinnige pigmentvlek laten zien. Vanaf boven lijkt deze plek op mijn bovenbeen toch echt op Nederland. Vind ik dan, want niet iedereen ziet het.

tv show tracker3. Ik ben een serie-verslaafde. Zeker nu ik geen werk heb, kan ik goed alle series die ik volg kijken. Ik volg er dan ook veel te veel. Ik heb er zelfs een app voor die me een seintje geeft als er weer een nieuwe aflevering is geweest. Zo kan ik elke dag wel een serie kijken. Maar er zijn ook echt wel dagen dat ik niets kijk hoor. Het is ook weer niet zo erg met me gesteld dat ik niet zonder ze kan. Hoewel dat wel de definitie van een verslaving is. Het is gewoon een leuk tijdverdrijf. En er komen steeds meer leuke series op de markt.

4. Dat brengt me bij mijn volgende feit. Ik kan heel goed en makkelijk huilen. Vooral bij series. Niet altijd een aantrekkelijke kwaliteit. Maar dat maakt niet, dat is nu eenmaal wie ik ben. Huilen om een ruzie, huilen als iets niet gaat zoals ik wil, huilen als ik me pijn doe en natuurlijk huilen bij films en series. Het kleinste geringste kan al voor tranen zorgen. Als iemand zijn liefde verklaart aan een ander of er gaat iemand dood, voel ik de tranen prikken achter mijn ogen. En natuurlijk probeer ik ze wel tegen te houden, maar dat lukt me meestal niet. Het is niet echt iets dat ik op commando kan doen. Het is soms wel vervelend, het komt niet altijd goed uit. Maar ik ben gewoon een gevoelig mens, en daar is niets mis mee.

5. Ik ben vrij impulsief. Als ik iets wil hebben dan wilde ik het liever gisteren dan morgen. Daar komt bij dat ik heel enthousiast kan zijn. Ik kan een fotolijstje hebben gekocht en hier helemaal blij mee zijn waar mijn vriend uiteraard niets van begrijpt. Daarbij ga ik, als ik enthousiast ben, vrij snel en hard praten. Daar werd, toen ik op de redactie in Leiden werkte, nog wel eens over geklaagd, soms was ik iets te veel aanwezig. Ik probeer erop te letten, maar soms kan ik mijn enthousiasme gewoon niet voor me houden! En waarom zou ik?

1 thought on “Hi, nice to meet you…”

  1. Leuk om te lezen, 4 is zo herkenbaar! Best vervelend af en toe, maar we hebben tenminste gevoel! Ik ben ook een tijdje bang geweest voor roltrappen. Toen ik heel klein was zei mijn moeder als grapje een keer dat je een gehaktbal werd als je te lang bleef staan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *