challenge

Do more of what makes you happy

Ik kan van de meest eenvoudige en simpele dingen blij worden. Vandaag deel ik er een paar met jullie in het kader van de Blog Challenge.

Een actieve dag hebben. Het leven van een werkeloze gaat niet over roosjes. Buiten het feit dat er geen geld in het laatje komt, vind ik het thuiszitten de zwaarste straf. Ik was al aardig lui, maar hier word ik nog luier van. Dus als ik dan een productieve dag heb gehad. Op tijd mijn bed uit, lekker douchen, aankleden, opmaken zelfs, lekker naar buiten en wat huishouden dan voel ik me heerlijk. Je vraagt je af als je weet dat het een lekker gevoel geeft waarom dat dan niet elke dag lukt…

Voortbordurend op dat huishuiden. Niet mijn grootste hobby. Maar als ik eenmaal bezig ben lukt het wel goed. Het is dat beginnen hè. Maar wat me dan echt blij maakt. Als ik in mijn opgeruimde, schone huiskamer zit na afloop. Een opgeruimd en schoon huis is zoveel leuker.

Ook kan ik blij worden van nieuwe accessoires in huis, of zoals mijn vriend het noemt: ‘prullaria’. Of natuurlijk nieuwe bloemen, het liefste tulpen in een vrolijk kleurtje. Het hoeven overigens niet persé nieuwe accessoires te zijn. Anders neerzetten geeft ook al een nieuw en leuk gezicht. Ik ben alleen nooit zo creatief en doe vaak ideëen op op Pinterest.

Fotograferen, natuurlijk. Na weer eens foto’s te hebben geschoten op de Keukenhof weet ik weer dat fotograferen echt iets is dat ik leuk vind. De tijd nemen voor een mooie foto. Ik bewerk ze overigens nooit. Ik heb geen photoshop, daar zou ik me met de tijd nog wel eens in willen gaan verdiepen.

Maar niet alleen fotograferen maakt me blij. Ook buiten zijn. Heerlijk wandelen. Of fietsen. Of sporten zelfs. Daarom vind ik bootcamp zo heerlijk. Een sportschool moet ik niets van hebben. Nee lekker buiten zijn. Vooral op het strand. Wandelen met de wind in mijn haren. Heerlijk. Of gewoon zitten en uren naar de zee en de golven kijken. Dat is puur genieten.

Schrijven kan niet aan dit lijstje ontbreken. Het schiet er soms een beetje bij in, vooral het bloggen. Zo schrijf ik er een paar achter elkaar en zo verschijnt er een paar weken niets. Maar dat neemt niet weg dat ik het erg leuk vind om te doen. Dat begon vrij vroeg. Op de basisschool boekjes maken met verhaaltjes, op de middelbare school begon langzaam het bloggen (eerst op Hyves, daarna Blogger en WordPress). En tijdens mijn studie het plezier in het schrijven van verslagen en papers. En ten slotte de keuze voor de master Journalistiek. Ja, schrijven is mijn passie, mijn droom.

En dan zijn er nog de kleine dingen waar ik blij van kan worden: uitslapen, op stap, door woonwinkels slenteren, stedentrips, chillen in de zon met een boek en een glas zelfgemaakte ijsthee, zwemmen, cadeautjes geven, reizen, vriendinnen, het balkon weer opfrissen met nieuwe planten.

Waar word jij blij van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *