blog daily

Tweeduizendvijftien is hier

Een nieuw jaar is aangebroken. Ik ben een beetje laat met de standaard terugblik / jaaroverzicht / goede voornemens post. Tweeduizenveertien zat barstensvol veranderingen voor mij. Ik verhuisde met mijn werk naar een ander kantoor dichterbij huis. Van Leiden kon ik op de redactie in Rotterdam gaan werken. Het was tevens ook het jaar waarin mijn carrière bij TMG ten einde liep. Het was het jaar waarin ik mijn eetproblemen voor de eerste keer serieus aanpakte. Ik ben er nog niet, maar eindelijk zie ik het de goede kant op gaan en heb ik er de volste vertrouwen in dat ik dit jaar mijn streefgewicht ga halen. Naast deze veranderingen, die echt niet alleen maar negatief zijn – ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging en ik ga dit jaar mijn streefgewicht behalen – stond 2014 ook in het teken van Amerika. In september maakten mijn vriend en ik onze droomreis door west Amerika. Het foto-album komt er langzaam maar zeker. Vijfduizend foto’s en honderden filmpjes. Daar heb ik nu alle tijd voor en komt er vast heel snel. Al met al was het toch een goed jaar!

Statistieken

In 2014 kreeg mijn blog 1464 bezoekers. In de laatste week van 2014 had ik het ineens te pakken met bloggen en stegen mijn bezoekers met maar liefst 175 procent. Het afgelopen jaar kwamen de meeste bezoekers via Facebook, mijn portfolio, Google en Twitter binnen. Via mijn blog werd vooral doorgeklikt naar mijn portfolio, mijn project De knop om en de foto van mijn Katniss-vlecht. Vergeleken met veel blogs zullen deze bezoekersaantallen wel niet veel zijn, ik heb geen idee. Ik doe het niet voor de vele likes, reacties, volgers en views. Ik blog voor mezelf. Hoewel het stiekem echt wel leuk is als ik er een Bloglovin’ volger bij heb of een reactie op een artikel.

Mijn top 5 meest bekeken artikelen zijn:
1. Klaar voor een nieuwe uitdaging (146)
2. Zwanger en prachtig (140)
3. De knop om (114)
4. Awesome roadtrip door West-USA (73)
5. Mijn liefde voor Katniss Everdeen (55)

Doelen

Het was een mooi jaar, maar een mager blogjaar. Daar wil ik dit jaar verandering in brengen. Bloggen maakt me blij. De laatste week heb ik weer wat gepuzzeld met mijn lay-out. Lettertypes en kleuren uitgeprobeerd, mijn CV gepimpt en ik ben (in ieder geval voor nu) tevreden. Nu moet hij nog gevuld worden en daar ga ik mijn best voor doen. Want schrijven is en blijft mijn passie. En fotografie natuurlijk. Goed voornemen 2. Zeker nu ik zonder baan zit ga ik ervoor om mijn regelmaat te houden en meer te fotograferen. Niks luieren op de bank, maar lekker naar buiten met mijn camera. En heel veel solliciteren natuurlijk.

Eerlijk gezegd ben ik nooit zo van de goede voornemens aan het begin van een nieuw jaar. 2 januari schieten de abonnementen op sportscholen omhoog en 1 februari zakken die weer. Iedereen wil met een nieuw jaar haar of zijn leven beteren. Waarom op 1 januari? Ik roep het al een paar jaar, als je iets wilt veranderen in je leven, doe het dan gewoon. Niet morgen, of maandag of volgende jaar, nu. Maar als grootste uitsteller weet ik ook wel dat het niet altijd zo makkelijk is. Maar toch noem ik het geen goede voornemens. Doelen klinkt dan toch beter. Dus mijn doelen voor 2015 zijn: meer schrijven/bloggen, meer fotograferen en verder gewoon mijn regelmaat, ritme en gezonde leefstijl doorzetten. That’s it.

2 thoughts on “Tweeduizendvijftien is hier”

    1. Klopt inderdaad. Zoals zoveel was dit ook project waar ik eerder mee gestopt ben. Ik vond het lastig om al die verschillende blogs, op een gegeven moment had ik er dus drie, bij te houden en wat ik waar wel en niet plaatste. Nu dus alleen nog hier. Makkelijker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *