baby family kids love personal

Moeder zijn van het allerleukste kindje

Aai… Het is alweer te lang geleden. Sophie is ondertussen alweer bijna 5 maanden oud! Dus tijd voor een echte mommy blog. Ik zal jullie eens vertellen hoe fantastisch ik het vind om moeder te zijn.

De titel verklapt het al. Maar onze Sophie is de allerleukste. Dat zeggen vast alle moeders over hun kind(eren). Ze is mooi, lief, zoet, soms wat ernstig, maar bijna nooit verdrietig en slaapt goed. Vooral ’s nachts. Ik weet dat niet alle moeders dit geluk hebben en ik wil niemand jaloers maken, maar ik ben trots om mijn meisje.

Voordat Sophie werd geboren bereidde ik me vooral voor op de eerste drie maanden. Ik hoorde van de meeste mensen dat deze eerste 3 maanden het pittigst zijn. Natuurlijk moet je aan elkaar wennen, maar ook is je nachtrust weg en de zorg van zo’n klein mensje kost een hoop energie. Als mensen me vragen “hoe bevalt het nou moeder zijn?”, is het antwoord heel simpel. Het is fantastisch! Die eerste 3 maanden die zo pittig zouden moeten zijn? Dat valt me zo mee. Maar Sophie maakt het ons zo makkelijk.

Slapen

Vanaf het begin heb ik borstvoeding gegeven en ondanks dat ik me even zorgen maakte of het wel zou lukken, met een keizersnee (mijn bevallingsverhaal komt snel online) kan de melkproductie wat moeilijker op gang komen, ging het vanaf het eerste moment heel goed. Natuurlijk moest ze elke 3 uur gevoed worden en werd ze ’s nachts ook wakker. De eerste paar maanden lag ze in een wieg naast ons, wat erg prettig was. Natuurlijk baal je stiekem als je net een uur slaapt en je kindje alweer wakker is. Maar ik stond op, verschoonde haar en deed haar aan de borst. Na een minuut of 10 was ze klaar en sliepen we beiden weer verder. Later ging de borstvoeding natuurlijk langer duren. Zo ging dat wekenlang en rond 6 weken sliep ze al de nacht door. Dat wil zeggen laatste voeding rond elf/twaalf uur en dan weer wakker rond zes/zeven uur. Heerlijk was dat. Het was natuurlijk de vraag of dit zo bleef, maar nu bijna 5 maanden oud en ze slaapt nog steeds de nacht door. Na een maand of drie ging ze naar haar eigen kamer en ook dat ging perfect. En zelfs als ze ’s morgens wakker wordt huilt ze niet. Ze ligt dan wat te brabbelen en om zich heen te kijken, te wachten tot je haar komt pakken. Geweldig kind toch?

Voeding

Sophie heeft 3 maanden borstvoeding gekregen. Ik heb me er wel even schuldig over gevoeld dat ik het niet langer vol heb gehouden. Maar dat kolven vond ik maar een drama en aangezien ze rond 4 maanden naar de kinderopvang ging zijn we gaan afbouwen. Ik heb geprobeerd de ochtend en avond nog de borst te geven. Maar dat lukte niet. En toen we eenmaal helemaal over waren op de fles vond ik dat ook wel fijn. Ik ben blij dat ik drie maanden borstvoeding heb gegeven en heel vaak ging het perfect, maar het kost ook een hoop tijd en energie. De fles ging heel goed, alleen kreeg ze last van haar maag en ging poepen moeilijk. Toen zijn we op advies over gestapt op Omneo voeding en dat ging wel beter, maar nog steeds niet helemaal lekker. Nu geven we daarbij ook lactulose stroop en hopelijk slaat dat snel aan, zo zielig als je kindje pijn hebt en je kan niets doen. Daarnaast gaan we binnenkort beginnen met groente- en fruithapjes, hadden we al eerder kunnen doen, maar ik wilde eerst dat haar darmen goed zouden werken. Dat lichaampje moet al zo hard werken met die vele veranderingen in korte tijd. Dus daarover later meer.

Lachen en bewegen

Verder is Sophie een vrolijk meisje. Ze lacht daadwerkelijk naar alles en iedereen. Langzamerhand begint ze ook meer te schateren, wat daadwerkelijk geweldig is! En verder gaat ze zich nu echt omdraaien. Haar even neerleggen en wegkijken kan niet meer, ze is zo beweeglijk. Ze draait al bijna van haar rug naar haar bek, ze moet alleen nog even bedenken wat ze dan met haar armen moet doen. Je hebt baby’s die al draaien met 3 maanden, maar ik maak me geen zorgen. Van mij hoeft het allemaal niet zo snel te gaan, het gaat al zo snel. Hoe langer ze baby’tje blijft hoe langer we daarvan kunnen genieten voordat de volgende leuke fase begint.

Kroelen

Het beste gevoel ooit is toch wel lekker kroelen en dat doe ik dan ook zo vaak mogelijk. Maar je merkt nu al aan haar dat ze niet meer als baby vastgehouden wilt worden. Ze wil rechtop, alles zien. De reiswieg op de kinderwagen wordt ook al minder leuk, maar om al de wandelwagen te gaan gebruiken is nog wat vroeg. Ze is nieuwsgierig en wil alles meemaken. Zo dat ze soms ook haar uiterste best doet om overdag haar ogen wijd open te houden. Ze is lekker nieuwsgierig, zou ze dat van haar moeder hebben?

Om een heel lang verhaal kort te maken: moeder zijn van Sophie is het beste ooit en hoe cliché ook, ik kan me geen leven zonder haar voorstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *